Karen Strijker geeft Hebreeuwse Psalmencursus

Karen Strijker tijdens haar cursus dit jaar. Beeld: Pillar of Fire

DEN HAAG | Karen Strijker uit Israël geeft begin 2018 net als dit jaar een korte Psalmencursus.

Dat meldt stichting Pillar of Fire. ‘Voor donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 staat opnieuw een korte, boeiende Psalmencursus gepland, door Karen Strijker van Studiehuis Reshiet in Israël. Deze keer zal zij DV de Psalmen 3, 126 en 142 behandelen, en vanuit het Hebreeuws uitleggen. Het is opmerkelijk hoeveel ook deze Psalmen zeggen over de actuele situatie rond Israël vandaag de dag.’

De studie-avonden in januari 2017 werden uitgezonden via livestreaming, deze video’s zijn hier nog altijd terug te zien.

Elke bijeenkomst heeft een eigen thema. Voor elk cursusdeel kunnen belangstellenden zich apart opgeven via info@studiehuisreshiet.nl. De locatie is het kantoor van Pillar of Fire aan de Kerketuinenweg 10 in Den Haag, waar ook de messiaanse gemeente Shamar haar diensten op zaterdag houdt. Aan de studie op vrijdagavond gaat een sabbatmaaltijd vooraf.

Karen Strijker, haar man Yair en hun twee kinderen wonen sinds enkele jaren in Israël, in Samaria, in het dorpje Na’aleh. Daar runnen ze Studiehuis Reshiet, een onderwijsbediening over het Bijbels Hebreeuws. Ook hebben ze andere cursusleiders opgeleid die op diverse plaatsen in Nederland lesgeven.

Vijf keer per jaar publiceren ze het tijdschrift TijdStip, over Bijbels Hebreeuws en de Bijbelse cultuur en levensstijl. Ze hebben daarnaast een guesthouse en ontvangen daar kleine reisgroepen om samen het Woord te bestuderen.

Ook schrijven ze elke week het Shomron Nieuws, een nieuwsbrief met actuele berichten, belicht vanuit hun perspectief op het Beloofde Land, persoonlijke belevenissen en een Parasja-studie, die wekelijks op MessiaNieuws is te lezen.

Check de agenda van MessiaNieuws voor meer evenementen op joods-christelijk gebied of stuur er een in via agenda[at]messianieuws.nl.  

Wees de eerste die reageert op "Karen Strijker geeft Hebreeuwse Psalmencursus"

Geef een reactie