Opening Israëlcentrum: ‘This are real, real friends’

Kees van der Staaij (r) bij de opening van het Israëlcentrum. Beeld: Henriette Heuvelman

NIJKERK | Christenen voor Israël opende afgelopen week haar nieuwe Israëlcentrum in Nijkerk.

Een journalist van het journalistieke platform De Correspondent was bij de opening en sprak onder meer met de Israëlische ambassadeur Aviv Shir-On. Hij wordt volgens verslaggever Marcel van Roosmalen nergens zo fijn ontvangen als in Nijkerk. “Als de nood aan de man was zeiden ze in Israël tegen elkaar: ‘Even Nijkerk bellen.’ ‘This are real, real friends. Real friends, do you understand?’”, zo tekende De Correspondent op.

Ook opperrabbijn Binyomin Jacobs wordt in de reportage opgevoerd: ‘Ik kan niet door Amsterdam lopen, antizionisme is in Nederland gelijk aan antisemitisme. Ik ben blij met Christenen voor Israël.’

Maar die woorden nuanceert Jacobs in een reactie tegenover MessiaNieuws. “Ik was vorige week nog in Amsterdam. Al is het niet verstandig om zomaar door elke buurt heen te lopen, sommige Joden doen een pet over hun keppel heen.” Verder benadrukt Jacobs dat kritiek op de staat Israël moet kunnen. “Ik kom alleen nooit een antisemiet tegen die pro-Israël is. Je mag ook kritiek op Rutte hebben, maar dat maakt je niet per se anti-Nederlands.”

Ook SGP-leider Kees van der Staaij was aanwezig. Hij zou hebben gezegd de opening van het centrum belangrijker te vinden dan de installatie van het kabinet-Rutte III. ‘Hij had als cadeau een olijfboom meegenomen’, aldus het verslag.

Lees hier de volledige reportage.

Wees de eerste die reageert op "Opening Israëlcentrum: ‘This are real, real friends’"

Geef een reactie