Moordenaars van Dvir Sorek al snel gearresteerd

Foto: Levi Zoutendijk

De moordenaars van de 18-jarige Dvir Sorek, wiens lichaam donderdag werd gevonden, werden zaterdag van hun bed gelicht en gearresteerd. Beelden van veiligheids­camera’s op straat, waarop hun auto te zien was, maakten snelle arrestaties mogelijk.

De moordenaars van de 18-jarige Dvir Sorek, wiens lichaam donderdag werd gevonden, werden zaterdag van hun bed gelicht en gearresteerd. Beelden van veiligheids­camera’s op straat, waarop hun auto te zien was, maakten snelle arrestaties mogelijk.

Onmiddellijk nadat het lichaam was gevonden, begonnen de Israëlische veiligheidstroepen te zoeken naar de moordenaars. Dankzij de nieuwste technologie en camera’s in de straten van Judea en Samaria werden de auto van de daders en hun woonplaats relatief snel opgemerkt.

Nadat de auto van de terroristen al kon worden geborgen en de identiteit van de moordenaars bekend was, begon vrijdagnacht de operatie voor hun arrestatie. De terroristen waren teruggevlucht naar hun dorp Beit Kahil bij Hebron, waar ze zich verborgen hielden.

Toen ze gearresteerd werden, werden ze verrast terwijl ze in hun bed lagen. Tijdens de huiszoeking werd in de wasmachine een mes gevonden, waarschijnlijk het moordwapen.

Een paar uur na hun arrestatie en een ondervraging door de veiligheidsdienst hebben ze de moord op Dvir Sorek bekend. Volgens berichten in de media zijn de moordenaars de neven Nazir Salah Khalil Atsafra, een 24-jarige Hamas-activist, en de 30-jarige Kassem Araf Khalil Atsafa. Beiden komen uit het dorp Beit Khalil.

Er wordt van uitgegaan, dat de moord op Dvir Sorek een spontane daad was en geen geplande actie.
Naast de twee moordenaars werden in het dorp nog twee andere verdachten gearresteerd, die de terroristen zouden hebben gesteund.

Israëlische soldaten tijdens de operatie in het dorp Beit Kahil (Foto: IDF)

Premier Benjamin Netanyahu prees de Israëlische veiligheidstroepen voor de snelle arrestatie van de moordenaars, slechts 48 uur na de daad. Op zijn Twitter-account schreef Netanyahu: ‘We zullen de strijd tegen het terrorisme op alle fronten voortzetten’.

Joav Sorek, de vader van het slachtoffer, zei na het vernemen van de arrestatie van de moordenaars van zijn zoon: ‘Wij bedanken de veiligheidstroepen voor de snelle arrestatie van de terroristen, hoewel we het jammer vinden dat ze levend zijn opgepakt. We zijn blij dat Dvir de gezichten van zijn moordenaars niet heeft gezien en wij zullen ook proberen ze niet te zien. Niet nu en niet in de rechtbank. De belangrijkste taak van de veiligheidstroepen is het verhinderen van terroristische aanslagen, en wij vragen om hen te versterken in deze moeilijke taak.’

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   11-08-2019
Auteur:   Redactie Israel Today
Beeld:     IDF
Website: http://www.israeltoday.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Moordenaars van Dvir Sorek al snel gearresteerd"

Geef een reactie