Nieuwe mogelijkheden om Israel en de boodschap van de Bijbel te ervaren 

Foto: Levi Zoutendijk

Compedia, een Israëlisch techbedrijf, gebruikt de techniek van virtual reality om christenen te helpen met producten die de Bijbel dichterbij brengen.

‘Mensen vragen zich af waarom een Israëlisch bedrijf zich inzet voor christenen,’ merkt Gil Illutowich van Compedia af. ‘De waarheid is dat wij enthousiast zijn over de samenwerking van Joden en christenen. Wij willen een brug bouwen tussen de geschreven boodschap in de Bijbel en de redding van de wereld. We geloven dat God Joden en christenen aanspoort om zich hier gezamenlijk voor in te zetten.’

Compedia werkt samen met het Museum van de Bijbel in Washington. Dat museum trok het afgelopen jaar, sinds de samenwerking van start ging, al meer dan een miljoen bezoekers. Met behulp van de producten van Compedia kunnen bezoekers een toer maken door 34 Bijbelse plaatsen. Je ervaart het alsof je er zelf bent. Je kunt over het Meer van Galilea varen, de trappen van de Tempelberg beklimmen en nog veel meer. Ook ontwikkelde Compedia een Bijbels leerplan voor studenten, dat interactieve kaarten bevat, 3-D gidsen en nog veel meer.

‘Sommige mensen hebben aarzelingen bij het gebruik van virtual reality voor de Bijbel, maar wij zien dat het kan worden gebruikt tot Gods eer,’ aldus Illutowich. ‘Wij zien dat het de boodschap van de Bijbel krachtiger maakt. Momenteel zijn we ook bezig om samen met onderwijsinstellingen nieuwe methoden te ontwikkelen om de boodschap van de Bijbel dichter bij de studenten te brengen.’ (Bron: Charisma News)

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   11-08-2019
Auteur:   Dirk van Gernderen
Website: www.dirkvangenderen.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Nieuwe mogelijkheden om Israel en de boodschap van de Bijbel te ervaren "

Geef een reactie