Muziekvideo: Lied van ICEJ voor vrijlating van gijzelaars

De Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem heeft een nieuw lied uitgebracht met de titel ‘Afikim BaNegev’ (Stromen in de Negev), waarin wordt gepleit voor de vrijlating van de gijzelaars die door Hamas in Gaza worden vastgehouden.

Het Hebreeuwse lied אֲפִיקִים בַּנֶּגֶב ‘Afikim BaNegev’, dat op de Joodse feestdag Poerim werd uitgebracht, biedt een krachtig gebed voor de terugkeer van de gijzelaars dat is geïnspireerd op Psalm 126.

Psalm 126 is een lied van verlangen voor de Joodse bannelingen in Babel om terug te keren naar het Land Israël, en vergelijkt dit met de komst van ‘stromen in de Negev(woestijn)’ in het regenseizoen. Wanneer dit gebeurt, zegt de Psalmist, ‘waren wij als mensen die droomden. Toen werd onze mond vervuld met lachen en onze tong met gejuich.’

Het lied werd gecomponeerd en uitgevoerd door ICEJ muziekdirecteur Vesna Bühler, een uitvoerend muzicus die al 30 jaar in Israël woont en twee zonen heeft die momenteel in het IDF dienen. De Israëlische muziek­pro­du­cen­ten Shay Reuveni en Eli Keshet waren betrok­ken bij de arran­ge­men­ten van het lied.

Eerder deze maand reageerde de Christelijke Ambassade op de huidige oorlogs­crisis in Israël met talrijke dringende hulpprojecten, waaronder de schenking van vier ambu­lan­ces, ter vervanging van de tien­tal­len die tijdens en sinds de Hamas-invasie van 7 oktober waren vernietigd.

De geschonken voertuigen omvatten een geavan­ceerde, volledig uitgeruste militaire ambu­lance voor Israëlische gemeen­schappen in de buurt van de grens met Gaza; twee ambu­lances voor de landelijke vloot van Magen David Adom; en een speciale ambu­lance voor oudere over­leven­den van de Holo­caust in Haifa en het noorden van Israël.

Bron: Israel365news

Wees de eerste die reageert op "Muziekvideo: Lied van ICEJ voor vrijlating van gijzelaars"

Geef een reactie