Muziekvideo: ‘Schep in mij een rein hart’

‘Schep in mij een rein hart, o God’ schreef koning David in psalm 51:12-14, nadat de profeet Nathan hem had berispt wegens zijn zonde met Batséba en Uria. De Messianic Jewish Alliance of Israel zingt het voor u. De muziek is geschreven door Andrey Levin.

In de sjabbatslezing van deze week gaat het over de sacramenten. Schuld­belij­de­nis of biecht, en de ver­ge­ving die er op volgt, is er een van. Psalm 51 kunnen we zeker als een een schuldbelijdenis van koning David beschouwen. En uit zijn levensgeschiedenis zien we dat God hem heeft vergeven, al moest hij wel de straf dragen.

לֵב טָהוֹר, בְּרָא-לִי אֱלֹהִים
lev tahor, bera-li èlohim
Schep mij een rein hart, o God,
לֵב טָהוֹר, לֵב טָהוֹר
lev tahor, lev tahor,
een rein hart, een rein hart
וְרוּחַ נָכוֹן, חַדֵּשׁ בְּקִרְבִּי
weroe’ach nachon chadesj beqirbi
en vernieuw een standvastige geest in mij,
רוּחַ נָכוֹן, רוּחַ נָכוֹן
roe’ach nachon, roe’ach nachon
een standvastige geest, een standvastige geest.

אַל-תַּשְׁלִיכֵנִי מִלְּפָנֶיךָ
al-tasjlicheni milfanècha
Verwerp mij niet van uw aanwezigheid
וְרוּחַ קָדְשְׁךָ, אַל-תִּקַּח מִמֶּנִּי
weroe’ach kod’sjecha al tiqach mimèni
en neem Uw heilige Geest niet van mij.
הָשִׁיבָה לִּי, שְׂשׂוֹן יִשְׁעֶךָ;
hasjivah li, seson yisjècha
Geef mij weer de vreugde over Uw heil,
וְרוּחַ נְדִיבָה תִסְמְכֵנִי
weroe’ach nedivah tismecheni
en ondersteun mij met een gewillige geest.

Wees de eerste die reageert op "Muziekvideo: ‘Schep in mij een rein hart’"

Geef een reactie