Muziekvideo: Shavoe’ot Medley

Op 12 en 13 juni was het Shavoe’ot, het Weken­feest. U mag luiste­ren naar een medley van vier Shavoe’ot liede­ren, met een ani­ma­tie van het geven van de Torah, de Wet, wat tijdens dit feest wordt gevierd, zeven weken na Pesach (Paas­feest).

De liederen worden gezongen door de Braziliaanse zanger Micha Gamerman. De animatie geeft het vieren weer van Shavoe’ot, het feest van het ontvangen van de Torah door Moses op de berg Sinaï. Afgebeeld is Moses die de stenen platen met de Wet ontvangt.
De titels van de liederen zijn:
1) ובאו כולם בברית יחד, נעשה ונשמע, אמרו כאחד
oevo choelam bivrit yachad, na’asse venisjma amroe ke’èchad.
En ze kwamen allen eendrachtig in het verbond, wij zullen doen en wij zullen horen, zeiden zij als één man.
2) מה אהבתי תורתך, כל היום היא שיחתי
mah ahavti toratecha, kol hayom hi sichati.
Wat hield ik van uw Torah, de gehele dag sprak ik er over.
3) טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף
tov li torat picha me’alfe zahav vachèssèf.
DeTorah uit Uw mond is voor mij beter dan duizend (stuks) goud en zilver
4) כד יתבין ישראל ועסקין בשמחת התורה, קודשא בריך הוא אומר לפמליא דיליה חזו בני חביבי דמשכחין בצערא דילהון ועסקין בחדוותא דילי
kad yatvin Israel ve’askin bessimchat hatora, koedsa brich hoe, omer lepamalia dile, chazoe bane chavivai demishtakchin betza’ara dilhon ve’askin bechedvata dili
Als Israël de vreugde van de Torah zal begrijpen en er deel van zal uitmaken, geze­gend is hij, zegt hij tegen zijn gevolg: Zie mijn geliefde zonen zijn in hun verdriet en nemen deel aan mijn vreugde.
Of in een Engelse vertaling: When Klal Yisroel are sitting and engaging in Torah study, the Holy One, blessed is He, says to his heavenly army: ‘See! See! My beloved children who forget about their personal problems and engage in My delight’.”

Wees de eerste die reageert op "Muziekvideo: Shavoe’ot Medley"

Geef een reactie