Muziekvideo: Zo klonk de lier van de Levieten

‘Lyre of the Levites: Jewish Music for Biblical Kinnor’ is het tweede album van Michael Levy. ‘Beide albums zijn gewijd aan het opnieuw ten gehore brengen, voor het eerst in bijna 2000 jaar, van de mystieke, oude klanken van de ‘kinnor’; de oude Joodse Tempel lier, ooit lang geleden bespeeld door mijn eigen Levitische voorouders in de voorhof van de Tempel van Jeruzalem, om de zang van het Levitische koor te begeleiden’. (2 Kronieken 5:12-13). Deze video laat gedeelten van dit album horen.

‘Dit album was mijn poging om een complete ‘muzikale collage’ te creëren – letterlijk het losmaken van deze traditionele Joodse instrumentale klezmer en volkslied melodieën uit hun oorspronkelijke “oude Oost-Europese Shtetl-achtige context” en ze opnieuw te arrangeren, met hun wonderbaarlijk bewaarde, kenmerkende oude muzikale modi uit het Nabije Oosten, voor het exotische, oude timbre van mijn moderne reproductie van de Bijbelse ‘Kinnor’ – de 10-snarige lier van mijn eigen, zeer oude Levitische voorvaderen. …het ultieme experiment in het herscheppen van mijn eigen extreme “roots muziek”!!

Het gewenste effect was om elk van deze melodieën om te toveren tot een “vliegend tapijt” dat je terugbrengt naar oude, Bijbelse tijden, toen de Levieten deze lieren daad­werkelijk bespeelden in de Tempel van Salomo’, aldus Michael Levy.

Wees de eerste die reageert op "Muziekvideo: Zo klonk de lier van de Levieten"

Geef een reactie