Nederland stemt vóór anti-Israël resolutie VN wegens ‘schending vrouwenrechten’

Foto: Levi Zoutendijk

Er telkens weer hetzelfde land uitpikken uit meer dan 200 landen om het tot voorwerp van kritiek, veroordeling, straf en of boycot te maken  en tegelijkertijd de grootste échte schenders van vrouwen- homo- en mensenrechten totaal ongemoeid te laten en enkel Israël te vernoemen, heet in mensentaal: antisemitisme. Israël als de ‘Jood onder de naties’.

In het Theater van de Absurditeit behoren Nederland, Saoedi-Arabië, Iran, Jemen en Pakistan bij de landen die gisteren in de Economische- en Sociale raad van de Verenigde Naties (ECOSOC) vóór stemden voor een absurde resolutie waarin Israël als enige land ter wereld werd veroordeeld voor het schenden van vrouwenrechten.

De Joodse staat werd hard en herhaaldelijk veroordeeld in een resolutie, aangenomen met 40 stemmen voor, 2 stemmen tegen, met 9 onthoudingen en 3 afwezig.Omdat Israël volgens deze absurde stemming het “grootste obstakel” zou zijn voor Palestijnse vrouwen “met betrekking tot hun vooruitgang, zelfredzaamheid en integratie in de ontwikkeling van hun samenleving”.

De resolutie negeert volledig hoe Palestijnse vrouwenrechten worden beïnvloed door hun eigen bestuurlijke autoriteiten – de Palestijnse Autoriteit op de Westelijke Jordaanoever en Hamas in Gaza – en vermeldt ook geheel niet hoe vrouwen worden gediscrimineerd in de patriarchale Palestijns-Islamitische samenleving.

Bovendien sloot ECOSOC zijn jaarlijkse sessie af door de ergste misbruikers van vrouwenrechten ter wereld te negeren en weigerde een enkele resolutie aan te nemen over de situatie van vrouwen in Saoedi-Arabië, Iran, Pakistan of de Republiek Congo, die allemaal in de top tien van slechtste landen staan in het Global Gender Gap Report van vorig jaar, opgesteld door het World Economic Forum.

Stemmers: resolutie waarin Israël wordt veroordeeld wegens schending van de rechten van de vrouw. De grootste schenders zijn in het vet weergegeven:

JA:  Andorra, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Benin, Cambodja,  China , Colombia, Denemarken, Ecuador,  Egypte , El Salvador, Ethiopië, Frankrijk, Ghana, India,  Iran, Ierland, Japan, Kenia, Luxemburg, Mali, Malta , Marokko, Nederland, Noorwegen,  Pakistan , Paraguay, Filippijnen, Zuid-Korea, Rusland, St. Vincent,  Saoedi-Arabië, Soedan, Turkije, Turkmenistan , Uruguay,  Venezuela en Jemen.

NEE:  Verenigde Staten en Canada

ONTHOUDING:  Brazilië, Kameroen, Duitsland, Jamaica, Mexico, Roemenië, Togo, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

Lees hier het volledige verslag van Joop Soesan op Joods.nl

Plaatje hierboven: Riyad, Saoedi-Arabië, 9 januari 2013: onthoofding vanRizana Nafeek. In Saoedi-Arabië staat de doodstraf op overspel, homoseksualiteit, verraad aan Islam enz. De doodstraf wordt gewoonlijk uitgevoerd door het afhakken van het hoofd met een vlijmscherp zwaard. Dat zou volgens Saoedische experten de minst pijnlijke dood zijn [beeldbron: Life in Saudi-Arabia]]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Joop Soesan “Nederland stemt vóór anti-Israel resolutie VN wegens “schending vrouwenrechten” op de site van Joods.nl

♦ naar een artikel van Aaron Bandler “UN Council Condemns Israel in Two Resolutions” van 24 juli 2019 op de site van The Jewish Journal (JJ)

♦ naar een artikel “UN Singles Out Israel as World’s Only Violator of Women’s Rights; Iran, Saudi Arabia & Yemen Among the Voters” van 24 juli 2019 op de site van UN Watch

♦ naar een artikel “Nederland stemt vóór anti-Israël resolutie VN wegens “schending vrouwenrechten”” van 25 juli 2019 op de site van E.J. Bron

♦https://brabosh.com

Wees de eerste die reageert op "Nederland stemt vóór anti-Israël resolutie VN wegens ‘schending vrouwenrechten’"

Geef een reactie