Nederland, veroordeel terrorisme

Foto: Levi Zoutendijk

Nederland onthield zich de afgelopen week in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties van stemming over een resolutie waarin Israel eenzijdig werd veroordeeld vanwege – zoals wordt gesteld – extreem geweld tegen demonstrerende Palestijnen.

En hoewel Amerika nog een uiterste poging deed om een veroordeling van Hamas in de resolutie op te nemen, gebeurde dat niet omdat er geen twee derde meerderheid voor was. Nederland had die veroordeling van Hamas overigens wel gewild.

Gelukkig steunde Nederland uiteindelijk de resolutie niet, maar waarom stemde Nederland niet tegen? Israel heeft toch het recht zich te verdedigen? Dat zouden wij zelf ook doen wanneer 40.000 opgehitste demonstranten onze grenzen over dreigen te komen, gewapend met stokken, messen, bijlen en sommigen met wapens en molotov cocktails en daarbij duizenden banden in brand steken om veiligheidstroepen het zicht te ontnemen.

Tot op heden komt er nauwelijks iets terecht van de inzet van het kabinet om meer op te komen voor Israel. Wie zich onthoudt van stemming komt toch niet op voor Israel? Ik zou zeker de CU en ook het CDA willen oproepen meer werk te maken van steun aan Israel.

De Bijbel roept ons op Israel te zegenen. Gods belofte uit Genesis 12:3 geldt nog steeds:

‘Ik zal zegenen wie u zegenen.’

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Nederland, veroordeel terrorisme"

Geef een reactie