Vanuit Shomron: aanvallen met vuurvliegers houden aan, maar VN veroordelen Israel

Karen en Yair Strijker maakten in 2013 alijah naar Israël.

De door vuurvliegers bijna 3000 hectare verwoeste grond in Israel is een trieste aanblik. Hamas blijft de Gazanen aanmoedigen om Israel in brand te steken.

Voor vandaag, vrijdag, heeft Hamas aangekondigd om meer dan 5000 balonnen met helium en brandende molotovcocktails eronder richting Israel te sturen.

Waarom juist vandaag? Omdat het Eid al-Fitr is. Dat is de feestdag van moslims na de ramadan. Wat een ‘vrolijk vooruitzicht’ voor hen om Israel te zien branden.

Hamas heeft als doel alle Joden uit Israel te verwijderen en net zoals in Psalm 83 staat:

‘Dat aan de naam van Israel niet meer gedacht worde.’

De media in Israel besteedt uiteraard veel aandacht aan deze zaak omdat er iedere dag meerdere branden zijn. Buiten Israel wordt er amper of geen aandacht aan besteed.

In plaats van sympathie krijgt Israel juist veroordelingen te horen. Israel heeft een enkele opslagplaats en fabriekje vernietigd waar de vliegers worden gemaakt, maar er zullen ook veel ‘thuiswerkers’ zijn…

VN. De algemene vergadering van de VN heeft woensdagavond met grote meerderheid van stemmen (maar liefst 120 voor) een veroordeling van Israel aangenomen. Het is de zoveelste. Israel zou te veel geweld hebben gebruikt tegen de Gazanen. Wat Israel heeft gedaan is waarschuwen en nog eens waarschuwen niet naar het veiligheidshek te gaan.

Wat Hamas doet is mensen en vooral kinderen en vrouwen opjutten om wel naar het veiligheidshek te gaan. Zelfs gevangenen zijn tijdelijk vrijgelaten op voorwaarde dat zij zouden protesteren. Een veroordeling van Hamas kwam er niet van want daar was geen 2/3 meerderheid voor. Gelukkig waren er wel veel landen die het geweld van Hamas veroordeelden.

Veroordeling Israel

Amerika blijft Israels grootste vriend. Nikki Haley, de vertegenwoordigster van de VS bij de VN, sprak er schande van dat de wereld Israel zo veroordeelt terwijl er niet gesproken werd over de uitlokker van het geweld: Hamas.

Interesseert het de wereld dan niet dat Hamas niet wil praten maar enkel op een totale vernietiging uit is van de kleine Joodse staat?

Gazanen kregen betonscharen mee om het hek open te knippen en ook routes hoe zij het snelst bij een Israelische plaats konden komen om een aanslag te plegen. Het is hen de afgelopen drie maanden niet gelukt ongedeerd Israel binnen te dringen – enkel door de verdienste van het IDF. Veel doden en gewonden aan hun kant zijn het gevolg. Israel verdedigt zichzelf en laat geen terroristen met kwade bedoelingen binnen!

De IDF is niet gevlucht voor die tienduizenden Gazanen en meer dan 100 raketten die zij willekeurig op Israel afschoten. Het geblaat van de Hamasleiders is één grote luchtballon en zij verleiden en bedriegen hun eigen bevolking en krijgen het helaas wel voor elkaar om de meerderheid van de wereld op de hand te krijgen.

Het slagveld in de toekomst is misschien niet meer bij een grenszone van Israel. Het slagveld kan wel eens het internationaal gerechtshof in Den Haag worden.

Goede deal

Ondanks veroordelingen ook goed nieuws voor Israel. Deze week wist Netanyahu een miljardendeal te maken met Duitsland. Israel levert de komende periode Heron TP drones.

Deze geavanceerde drones kunnen wel 40 uur in de lucht blijven en zijn geschikt voor allerlei doeleinden, zowel op civiel als op militair gebied. De deal is een enorme opsteker voor de
Israelisch economie en de Israelisch Airforce Industries (IAI).

Terrorist gearresteerd

De terrorist uit Ramallah die twee weken geleden vanuit een raam een marmeren blok op het hoofd van elite soldaat Ronen Lubarsky gooide, is gelukkig deze week gearresteerd. Ronen Lubarsky stierf aan zijn verwondingen.

Britse royalty

Prince William gaat mogelijk de eerste royal worden van Engeland die formeel de Westelijke muur zal bezoeken. Het bezoek van William staat eind juli gepland, maar er zijn verder nog weinig details over bekend. William zou de Muur willen bezoeken om respect te betuigen aan de historische waarde van de plek en vanwege de bijzondere positie die die binnen het jodendom en christendom heeft.

‘Vanuit Shomron’ geeft u in een paar minuten enkele ‘highlights’ die deze week in- en rondom Israel gebeurden. Yair en Karen Strijker van Studiehuis Reshiet maakten november 2013 met hun kinderen Ruth en Shmuel alija naar Israël.

Wees de eerste die reageert op "Vanuit Shomron: aanvallen met vuurvliegers houden aan, maar VN veroordelen Israel"

Geef een reactie