Update Midden-Oosten: Iran weigert hulp Israel, opnieuw maken Indiase Joden Aliyah, Gay Pride Tel Aviv trekt kwart miljoen bezoekers, en meer

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in het Midden-Oosten.

Iran weigert hulp van Israel in strijd tegen droogte

De hulp die de Israëlische premier Netanyahu aanbood aan Iran om de ernstige en aanhoudende droogte in het land te bestrijden, is geweigerd door het Iraanse bewind. Israel wilde Iraanse boeren leren hoe ze afvalwater kunnen hergebruiken. Israel hergebruikt ongeveer 90 procent van zijn afvalwater, meer dan enig ander land ter wereld. Via een website wilde Netanyahu de Iraanse boeren helpen om water te besparen en efficiënt te gebruiken voor hun gewassen.
‘Het Iraanse bewind schreeuwt “Dood aan Israel”, wij zeggen: “Leven voor het Iraanse volk”,’ aldus de Israëlische premier. (Bron: Arutz Sheva)

Opnieuw maken Indiase Joden Aliyah naar Israel

De afgelopen week kwamen 228 Joden uit India op Aliyah naar Israel om zich voorgoed in het ‘Beloofde Land’ te vestigen. Van de in totaal 9000 leden van de Bnei Manashe (de stam Manassa), zijn er inmiddels 3000 in Israel. God brengt Zijn volk thuis. (Bron: Indian Express)

250.000 mensen in Tel Aviv de straat op tijdens Gay Pride Parade

Vorige week vrijdag was het in Tel Aviv overvol. Tijdens de Gay Pride Parade trok de stad, die ook wel de homohoofdstad van het Midden-Oosten wordt genoemd, 250.000 bezoekers. Het is opmerkelijk dat de meeste pro-Israel organisaties en pro-Israel sites zulk soort nieuws niet brengen. Dat past niet in hun ‘christelijke’ plaatje van Israel.

Het is juist belangrijk dat dit nieuws wel wordt vermeld, opdat we ook dit in gebed bij de Heere kunnen brengen.

Hezbollah-vlaggen in Engeland

Ter gelegenheid van Al Quds Day zwaaiden afgelopen zondag deelnemers van een demonstratie in Londen met Hezbollah vlaggen. Bizar dat zoiets is toegestaan. Al Quds staat in het Arabisch voor Jeruzalem. Het is de dag van haat tegen Jeruzalem die op de laatste vrijdag van de Ramadan wordt gehouden door Iran en door de Palestijnen.

De militaire tak van Hezbollah staat in Engeland op de lijst van verboden terreurgroepen, maar de politieke tak is vrij te doen wat men wil. De regering heeft laten weten actie te ondernemen om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt. (Bron: Jewish Chronicle – UK)

Amerika blokkeert op G7 abortusplannen Canada

In het nieuws onlangs over de vergadering van de G7, de belangrijkste industriële landen, was het hoofdthema dat Amerika zijn handtekening liet verwijderen van onder de slotverklaring.

Maar er gebeurde op die vergadering iets wat wellicht veel belangrijker is, hoewel het niet in het nieuws kwam. Canada wilde krachtige steun vanuit de G7 voor de reproductieve rechten van vrouwen en meisjes. Dat is verhullend taalgebruik voor vrije toegang tot abortus wereldwijd. Amerika heeft tijdens de bijeenkomst voorkomen dat dit in de slotverklaring kwam. Goed nieuws, lijkt mij. (Bron: LifeSiteNews)

Islamisering van Europa wordt uit het nieuws gehouden

Ik las op JNS een interessant artikel van Melanie Phillips, een Britse journalist, radiopresentator en auteur. Ze schrijft elke twee weken een column voor JNS en is columnist van ‘The Times of Londen’.

Ik geef deze informatie niet aan u door om angst aan te wakkeren, maar om ons te bewust te maken van actuele ontwikkelingen. En als een aansporing om te bidden voor de bekering van moslims.

Wanneer er in Europa terroristische aanslagen worden gepleegd vanuit een islamitische achtergrond – vaak herkenbaar aan de roep ‘Allah Akbar’ – wordt meestal door de autoriteiten zorgvuldig geprobeerd te voorkomen dat het als een daad van terrorisme wordt gezien. Je krijgt dan meldingen als: ‘Het was een verward persoon’ of ‘Motieven zijn onduidelijk’. En wanneer de autoriteiten er echt niet onderuit kunnen, worden er in eerste instantie vaak allerlei vraagtekens bij gesteld.

Joodse tiener

Philips geeft een voorbeeld van islamitisch geweld in Europa. Afgelopen week werd in Duitsland de 14-jarige Joodse tiener Susanna Maria Feldman vermoord door een Iraakse asielzoeker, nadat ze eerst werd verkracht. De Duitse politie verdient een pluim voor de snelle arrestatie van de dader in Irak.

Allerlei signalen wijzen erop dat de gevolgen van de massale immigratie van moslims in Europa ernstiger zijn dan bijna iedereen denkt. Afgelopen april publiceerde de Duitse Federale Politie een rapport dat een 500 procent toename meldt van door migranten gepleegde seksuele misdaden in vier jaar.

In Zweden is de afgelopen drie jaar het aantal schietincidenten door criminele groepen met 43 procent gestegen, en het aantal verkrachtingen de afgelopen tien jaar met 34 procent. De politie geeft aan dat deze stijging grotendeels is toe te schrijven aan de toename van de moslimimmigratie. Ook wordt gewaarschuwd tegen het instorten van het Zweedse rechtssysteem, nu islamitische extremisten hele wijken in het land overnemen.

Frankrijk

Tussen 2012 en 2017 vermoordden moslimextremisten in Frankrijk 250 mensen. Enkele maanden geleden nog werd in Parijs de 85-jarige Holocaust-overlevende Mireille Knoll vermoord door moslimjeugd, waarmee zij het 11e Frans-Joodse slachtoffer werd in de afgelopen 12 jaar. Volgens officiële rapporten is het antisemitische geweld in Frankrijk het afgelopen jaar met 26 procent toegenomen.

‘En zeker, miljoenen moslims leven in Europa een rustig en vreedzaam leven, maar de risico’s dat extremistische moslims in actie komen tegen vreedzame burgers, tegen het rechtssysteem of tegen Joodse medeburgers, is sterk toegenomen,’ aldus Melanie Phillips. Daarom vindt zij het belangrijk dat we door de verantwoordelijken in de politiek en bij de politie precies op de hoogte worden gehouden van wat er door moslimextremisten plaatsvindt aan (seksueel) geweld, zodat de juiste maatregelen worden genomen. Nu neemt alleen de angst maar toe, omdat veel informatie uit het nieuws wordt gehouden, wellicht om te voorkomen dat er haat tegen moslims ontstaat.

Phillips schrijft dat enkele jaren geleden in Engeland in het nieuws was dat Pakistaanse moslimjongeren in groepen actief waren om blanke vrouwen en meisjes aan te randen en te verkrachten. Het gebeurt nog steeds, maar informatie erover wordt stilgehouden.

Ze vindt dat Engeland en Europa de dreiging van extremistische moslims als een te marginale zaak zien. ‘Er wordt niet beseft dat haat tegen Joden de drijfveer is van de haat van extremistische moslims tegen het Westen. Zij denken dat Joden het Westen controleren. Ze haten de Joden, en daarom haten ze Israel en ook het Westen.

Iedereen die zich keert tegen islamitisch antisemitisme wordt al snel beschuldigd van islamofobie. Maar de term islamofobie is bedacht door moslims om critici van de islam de mond te snoeren.’

Melanie Phillips pleit ervoor dat we onze Westerse cultuur en samenleving beschermen tegen verdere islamisering. Ze zegt de indruk te hebben dat de politiek deze strijd al heeft opgegeven. (Bron: jns.org)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: Iran weigert hulp Israel, opnieuw maken Indiase Joden Aliyah, Gay Pride Tel Aviv trekt kwart miljoen bezoekers, en meer"

Geef een reactie