Wat heeft Netanyahu gemeen met koning Manasse?

Foto: Levi Zoutendijk

‘Wat heeft Netanyahu gemeen met koning Manasse?’, vroeg onlangs een collega tijdens een spannende discussie. ‘Geen idee’, antwoordde ik. Hij zei: ‘Beide regeerden langer over Israël dan alle andere vroegere koningen en huidige premiers’.

Door Aviel Schneider

‘Nou ja,’ antwoordde ik, ‘alleen als Netanyahu tot juli 2019 in functie blijft en er geen vervroegde verkiezingen worden uitgeschreven. Want David Ben Goerion regeerde tijdens twee ambtstermijnen in totaal bijna veertien jaar. Dat is dus enkele maanden langer dan Benjamin Netanyahu’. Maar als hij herkozen wordt, dan klopt de stelling van mijn collega wel degelijk. Welke conclusies zouden we daaruit kunnen trekken? (…)

Wordt Israël in de Arabische media ook niet bestempeld als een vazal van Amerika? Israël werkt in veel opzichten samen met de Amerikaanse wereldmacht en is al decennia lang vertegenwoordiger van de Amerikaanse cultuur in het Midden-Oosten.

Hoe zou Benjamin Netanyahu beschreven worden in de context van de Bijbel? En hoe zouden zijn voorgangers ervan afkomen? Zijn het niet de Joods- orthodoxen die ons waarschuwen voor vreemde gebruiken, goden en culturen?

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het aprilnummer van het Israel Today Magazine.

Wees de eerste die reageert op "Wat heeft Netanyahu gemeen met koning Manasse?"

Geef een reactie