Nieuw boek troost opperrabbijn

Opperrabbijn Jacobs kreeg een exemplaar van het boek Wie kan Rachel troosten? overhandigd.

DEN HAAG | Opperrabbijn Binyomin Jacobs ontving donderdag het boek Wie kan Rachel troosten? van de auteurs Jacqueline de Lange-de Wagt en Klaas de Jong. Jacobs was erg dankbaar voor de troost die de stichting Nachamu Nachamu Ami biedt en die het boek uitstraalt, meldt uitgeverij Toetssteen.

“Je mag het niet een boekje noemen, het is een sieraad”, zei Jacobs. De opperrabbijn van Joods Nederland is blij met het boek, dat over de tranen van Rachel gaat. “Christenen en Joden moeten zich in deze tijd samen inspannen om niet weer zoiets als de Sjoah [Holocaust] te laten gebeuren. Beiden leven ook in de verwachting van de komst van de Messias, die het Vrederijk zal vestigen”, aldus Jacobs.

De overhandiging vond plaats in het Haagse Museon. Daar bevindt zich een bronzen plaquette van een wenende Rachel ter herinnering aan de ruim tweeduizend Joodse schoolkinderen uit Den Haag, die in de oorlog werden weggevoerd en nooit terugkwamen. Sprekers waren Anneriet Luth van de christelijke stichting Nachamu Nachamu Ami, Gert-Jan van Rijn – curator geschiedenis van het Museon en de Joodse kunsthistorica Diklah Zohar.

“Het lijkt met alle vervolgingen dat God Zijn volk was vergeten, maar dat is niet zo”, zei Zohar in haar toespraak.

Wees de eerste die reageert op "Nieuw boek troost opperrabbijn"

Geef een reactie