Nieuw boekje voor de Pesachmaal: De Haggadah van onze redding

Kom aan tafel en vier je vrijheid!

De lente komt eraan en over een paar maanden is het Pesach, het Bijbelse feest van bevrijding en verlossing. Dit jaar valt Pesach weer samen met Goede Vrijdag, net als in tijd van het Jezus. Dat is erg bijzonder! Voor deze speciale gelegenheid hebben Stichting Plant Hope Israel en Christian Friends of Israel-Nederland een nieuwe Haggadah uitgegeven: “Handleiding voor de Pesachmaaltijd”, geschreven door auteur Jennifer Guetta. Deze handleiding is speciaal gemaakt voor Christenen en Joden om samen Pesach te vieren ter ere aan de Messias Yeshua (Jezus). Met dit boekje kunt u gemakkelijk thuis of met uw kerk samen Pesach vieren.

‘Haggadah’ betekent ‘Vertelling.’

Tijdens het Pesachmaal vertellen we het verhaal van de bevrijding uit de slavernij van Egypte en de bevrijding van de slavernij van de zonde door het bloed van het Lam, de Messias Yeshua. Want dit is een verhaal dat verteld moet worden! De tradities die in deze Haggadah staan beschreven zijn gebaseerd op de Joodse traditie van Pesach vieren en op de vervulling ervan door Yeshua de Messias; door Zijn lessen tijdens het Avondmaal en door het Bijbelboek Johannes.

“Ik heb er vurig naar verlangd dit Pesachmaal met jullie te eten…” (Lukas 22:15).

Op Pesach vertellen we het verhaal van onze redding aan de hand van allerlei etenswaren, liederen en zegeningen zodat we het verhaal nooit zullen vergeten. De maaltijd bevat allerlei gebruiken (bv. vier glazen wijn en matzes) die ons helpen herinneren aan Gods verlossingsplan en herdenken we de grote wonderen die God heeft gedaan om Zijn volk Israël en de mensheid te redden. In deze Haggadah staan ook de Hebreeuws-Messiaanse zegeningen en worden er suggesties gegeven voor etenswaren, liederen en muziek.

“Het unieke aan deze Haggadah is dat heel de Bijbel aan het woord komt. Daarbij staan de Exodus in de Torah en de bevrijding van de slavernij van de zonde door het bloed van de Messias Jesjoea centraal. Beide verhalen worden schitterend naast elkaar gelegd en met elkaar verweven. Bijvoorbeeld bij de tweede beker wijn, waarbij de plagen worden herdacht. Jesjoea bad dat déze beker van lijden aan Hem voorbij zou gaan (passeren, Pesach). Toch heeft Hij het lijden op Zich genomen en zo deze beker van lijden gedronken voor ons.” Recensie MessiaNieuws.

Jennifer Guetta

Auteur Jennifer Guetta is schrijfster en Bijbels archeologe en heeft een Joods-Christelijke achtergrond. Ze heeft Jezus leren kennen op een bijzondere manier en daarna heeft ze veel jaren de Bijbelse feesten georganiseerd. In dit boekje beschrijft ze de Joodse tradities, de vervulling ervan door Yeshua en de diepe betekenis van de exodus in het verleden, heden en toekomst. Tegenwoordig spreekt Jennifer door heel het land en is ze voorzitter van Stichting Plant Hope Israël. Deze stichting zoekt geestelijke verbinding tussen Israel en de volken, op grond van het geloof in Yeshua de Messias, door samen de Bijbelse Feesten te vieren.

Prachtige schilderijen

De afbeeldingen in deze Haggadah zijn prachtige schilderijen, gemaakt door de Woerdense kunstenares Liesbeth van Buuren-de Graaf. Zij heeft het op haar hart om met schilderijen de schoonheid en diepgang van Gods Feesten te laten zien. Gods reddingsplan werd voor haar pas echt duidelijk en kwam haast tot leven toen zij voor de eerste keer Pesach vierde. Meer informatie: www.liesbethdegraaf.nl

  “Dit boek is een aanwinst voor iedereen! Een wereld gaat open en Goede Vrijdag en Pasen krijgt 1,2,3…dimensies extra!”
Klantbeoordeling De Hoeksteen Boekhandel Woerden.

Meer informatie

Wilt u deze Haggadah bestellen? Dat kan via alle christelijke boekhandels in Nederland
Product specificaties: EAN nummer: 9789492178046
68 Blz. Full colour,  €12,95

Wees de eerste die reageert op "Nieuw boekje voor de Pesachmaal: De Haggadah van onze redding"

Geef een reactie