BDS-activist op Israëlisch elektrische scootmobiel

Foto: Levi Zoutendijk

Het Israëlische nieuwsportaal Arutz 7 bericht deze zondag over een Nederlandse BDS-activist die zich ondanks zijn lichamelijk handicap voor zijn zaak inzet.

Sinds jaren kun je Robert Willem van Norren op de Dam in Amsterdam aantreffen, waar hij urenlang vanuit zijn elektrische scootmobiel oproept om Israël te boycotten. Hij zwaait daarbij met de Palestijnse vlag. Hij doet dit drie keer in de week. Naast de Palestijnse vlag heeft hij ook anti-Israëlische posters bij zich.

Maar het lijkt niet zo eenvoudig te zijn om consequent te handelen wanneer je oproept tot een boycot van Israël en de producten van de Joodse Staat. Van Norren heeft onlangs zijn elektrische scootmobiel vervangen. In februari werd hij gezien met het nieuwe model. Natuurlijk met de Palestijnse vlag eraan vast en voorin een Israëlische vlag met een doorgestreepte Davidsster. Maar één probleem lijkt Van Norren over het hoofd gezien te hebben. Zijn nieuwe elektrische scootmobiel is een ‘Breeze S3’ van Kalnoit. Het wordt vervaardigd in….Israël. Om precies te zijn, in Kibboets Afikim. 😉

Dit bericht verscheen voor het eerst op Israel today.

Wees de eerste die reageert op "BDS-activist op Israëlisch elektrische scootmobiel"

Geef een reactie