Pro-Israël documentaire over omstreden gebieden

Ruud Dankelman in gesprek met Corinne Sudaï. Beeld: Israelcnn

ELON MOREH | Videonetwerk Israelcnn, dat “positief nieuws uitbrengt over Israël en het jodendom”, heeft een nieuwe documentaire uitgebracht.

In de film staat het leven van Corinne Sudaï centraal, een Nederlands-Joodse vrouw die naar Israël is geëmigreerd, oftewel alija heeft gemaakt. Ze woont in de Israëlische nederzetting Elon Moreh, nabij Nablus, op de Westelijke Jordaanoever. Israelcnn, dat in de persoon van Ruud Dankelman naar het land afreisde, noemt de Westbank ook wel het “hartland van Israël” – en maakt daarmee een statement naar de media en de internationale gemeenschap, die steevast spreken over de bezette gebieden.

Elon Moreh is de plek waar God Abram ontmoette bij de eik van Moreh en zei “Aan uw nageslacht zal ik dit land geven” (Genesis12 : 6-7). Ook het graf van Jozef bevindt zich in het gebied.

“Israël mag deze gebieden nooit opgeven”, zegt Dankelman in de video. “Het zijn geen bezette gebieden, eerder betwiste gebieden.”

1 reactieop"Pro-Israël documentaire over omstreden gebieden"

 1. Onze God sloot een verbond met de vaderen.
  Het land om tot in eeuwigheid te bewonen.
  Zijn land.
  En de grenzen lopen nog veel verder. Van de rivier de eufraat tot de nijl en van de middellandse zee tot de dode zee.
  De stad Jeruzalem. De stad van de grote koning.

  “Hij die Israel verstrooid heeft zal het verzamelen en hoeden als een herder zijn kudde. Want Hij heeft Jakob vrijgekocht en verlost uit de hand van hem die sterker is dan hij.”

Geef een reactie