Nieuwe tour Paul Wilbur in teken van 70 jaar Israel

AALSMEER | De messiaans-joodse zanger Paul Wilbur komt weer naar Nederland. Zijn nieuwe tour staat in het teken van het 70-jarig bestaan van de staat Israel.

De nieuwe Nederlandse tour van Paul Wilbur valt samen met 70 jaar Israël en een nieuwe cd die de Amerikaan in 2018 uitbrengt. Wilbur treedt achtereenvolgens op in Zwolle (9 maart), Aalsmeer (10 maart) en Rotterdam (11 maart). Dat doet hij vergezeld met zijn eigen band en een projectkoor van The Choir Company.

Volgens organisator Jacco Verburg van Events4Christ trekken de concerten van Wilbur ‘een veelkleurig publiek’. “De een waardeert hem om zijn muziek en rol als pionier in wat nu ‘messianic praise’ genoemd wordt. De ander waardeert Pauls visie op Israël en haar geestelijke rol op het wereldtoneel.”

Veel mensen kennen Paul Wilbur van liederen als ‘Praise Adonai’ en ‘These are the days of Elijah’, die in de Opwekkingsbundel naar het Nederlands zijn vertaald en zodoende in veel met name evangelische kerken worden gezongen. “Paul brengt muziek die het opgewekte karakter van Hebreeuwse folklore combineert met moderne aanbiddingsmuziek. Het is een rol die hem op het lijf geschreven is, als pionier van messianic praise”, aldus Verburg.

Zijn visie op aanbidding, de joodse gebruiken en de plek die het joodse volk en het land Israël hebben, werkte hij uit in diverse boeken, waaronder het recent uitgebrachte Verbonden met
Gods hart, over de Bijbelse feesten. Daarin pleit hij ervoor dat de christelijke kerk aan de slag gaat met de traditionele joodse feesten.

Kaarten kunnen vanaf 25 euro gereserveerd worden via de website van Events4Christ.

Wees de eerste die reageert op "Nieuwe tour Paul Wilbur in teken van 70 jaar Israel"

Geef een reactie