Opnieuw op pad met advocaat Malook van Asia Bibi

Foto: Levi Zoutendijk

Afgelopen donderdag was ik opnieuw een dag op pad met advocaat Saif-ul-Malook van Asia Bibi. Een dag eerder was hij in het Europees Parlement in Straatsburg, waar hij pleitte voor een veilige opvang van Asia Bibi in Europa.

Op zijn kamer in het hotel en onderweg in de auto vertelt hij mij dat hij doodsbedreigingen krijgt, evenals de drie rechters in Pakistan die Asia Bibi hebben vrijgesproken. Wat doet dat met hem? ‘Ik ben voorzichtig, maar ik ben niet bang,’ reageert hij. ‘Vanuit mijn geloof zeg ik dat als het mijn tijd is, dan is het goed geweest. Maar als het nog niet mijn tijd is, zal het niet gebeuren.’

Malook is moslim en vertelt uitgebreid wat hij gelooft. Ondertussen is er een gebed in mijn hart of de Heere door Zijn Geest mij de woorden in de mond wil geven. Ik verlang er zo naar dat ook hij de Heere Jezus leert kennen. Ik vertel hem over het kruis, over de liefde van de Heere Jezus, dat Hij daar Zijn bloed heeft gegeven tot vergeving van onze zonde.

Hij is niet helemaal onbekend met het christelijk geloof. De rust en de vrede die hij bij Asia in de dodencel zag, heeft hem geraakt. Vroeger is hij een poosje naar de kerk gegaan, toen hij een christelijk vriendinnetje had. En hij is ervan overtuigd: mede door de gebeden van de christenen is Asia nu vrij. Bidt u mee voor hem?

Rechtszaak tegen Malook?

Advocaat Malook vertelt dat Asia Bibi nog steeds in Pakistan is, gelukkig wel op een veilige plaats. De situatie in het land wordt er niet beter op. De mullah’s van de grootste politieke partij organiseren weer demonstraties om hun eis kracht bij te zetten dat premier Khan onthult waar Asia nu is. De organisatie ‘Defence of Pakistan’ heeft zelfs een rechtszaak aangekondigd tegen de advocaat en de drie rechters.

Engeland heeft inmiddels laten weten Asia niet op te kunnen vangen, omdat het te veel kost om haar veiligheid te kunnen garanderen, vertelt Malook. Hij hoopt nog steeds dat Asia Bibi in Nederland veilig onderdak kan krijgen. Ik hoop dat Nederland zich daar actief voor inzet en dat we haar en haar man en dochters binnenkort hier kunnen verwelkomen.

We moeten afscheid nemen. Malook nodigt mij uit ooit nog eens met hem mee te gaan naar Pakistan, om zijn mooie vaderland te bewonderen en de Pakistaanse christenen te bezoeken. Ik wens hem Gods zegen toe.

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Opnieuw op pad met advocaat Malook van Asia Bibi"

Geef een reactie