Opperrabbijn met christelijke reisgroep naar Auschwitz

Rembrandt

DOETINCHEM | Opperrabbijn Binyomin Jacobs vertrekt 10 augustus met een groep christelijke reizigers naar onder meer concentratiekamp Auschwitz. “Een indrukwekkende reis van 5 dagen door Polen. We bezoeken ook de fabriek van Oskar Schindler, de joodse wijk van Krakau en nog veel meer. En dat alles onder de bezielende leiding van de opperrabbijn”, meldt Liselotte Mikkers van Israel Idoed Reizen.

Het Joodse volk kent een lange geschiedenis in Polen en Oost-Europa. “We verkennen de voormalige Joodse wijk in het historische Krakau”, aldus het reisbureau. Onder leiding van een Nederlandstalige gids brengt de groep ook een uitgebreid bezoek aan Auschwitz. “Een aangrijpende plek waar het vreselijke lijden van het Joodse volk voelbaar dichtbij komt. We horen ook de inspirerende verhalen van moedige verzetshelden in de fabriek van Oskar Schindler. Een teken van hoop: de God van Abraham, Izaäk en Jakob vergeet de beloftes aan Zijn volk niet!”

Er zijn nog plaatsen beschikbaar om mee te gaan. De reis is per vliegtuig. Reserveren kan bij Israel Idoed Reizen, een reisbureau dat normaal reizen naar het Beloofde Land organiseert, maar nu vanwege de coronacrisis noodgedwongen andere opties moet verzinnen.

Jeruzalem onbereikbaar

Israel had woensdag een record aan coronabesmettingen. In het land worden strengere maatregelen verwacht. Tegelijk groeien de protesten daartegen. Tot nog toe stierven ‘slechts’ 500 Israëliërs aan het virus. Ter vergelijking: Nederland telt ruim zesduizend doden.

Wees de eerste die reageert op "Opperrabbijn met christelijke reisgroep naar Auschwitz"

Geef een reactie