Rabbinaat certificeert zalmrokerij, koosjere consument heeft meer keuze

Zalm is in Nederland nu makkelijker koosjer verkrijgbaar. Beeld: Pixabay
Print Friendly, PDF & Email

AMSTERDAM | Het Opperrabbinaat voor Nederland heeft een nieuw bedrijf toegevoegd aan de bedrijven die het Opperrabbinaat kosjer certificeert. Vooral visliefhebbers zal dat goed doen.

Deze keer is het namelijk een bedrijf waarvan ook de kosjer-etende consument in Nederland direct voordeel heeft. Want het gaat om een zalmrokerij, waarvan de gerookte zalm ook in de Nederlandse winkels te koop is.

Het Opperrabbinaat geeft aan honderden bedrijven een certificaat dat een verklaring inhoudt dat wat er wordt geproduceerd kosjer is. De meeste certificaten hebben betrekking op de vervaardiging van halffabricaten zoals olie, vet, kruidenmengsels, kleur-, geur- en smaakstoffen of ingrediënten voor de bakkerijindustrie. Deze komen in producten terecht die in Nederland maar ook op allerlei andere plaatsen in de wereld worden gemaakt. Wie een kosjer product uit Israel, de Verenigde Staten of een ander land koopt, heeft grote kans dat er een ingrediënt in zit dat in Nederland onder toezicht van het Opperrabbinaat is geproduceerd.

Onlangs heeft het Opperrabbinaat voor Nederland een certificaat gegeven aan een zalmrokerij. De zalm die in het bedrijf wordt gerookt, is in Nederland te koop onder verschillende merknamen. Let er daarom op, om te weten welke zalm kosjer is, of een van de volgende aanduidingen op de verpakking staat vermeld:

EEG codes: NL6063, NL6115, NL6163, NL6285, NL6286, NL6595, NL6602, PL22121818.
Foppen:  zalm (p) (gerookte zalmplakken is ongeoorloofd)
Zalmhuis Steur: zalm (p)

Dit artikel werd eerder geplaatst door het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap

Facebookreacties

Wees de eerste die reageert op "Rabbinaat certificeert zalmrokerij, koosjere consument heeft meer keuze"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*