Verhaal van Jakob in expositie: licht in de nachten

De christelijke spreker Otto de Bruijne exposeert in het Israelcentrum.

NIJKERK | Otto de Bruijne exposeert tot en met 4 mei in het Israëlcentrum in Nijkerk. De expositie heet ‘Licht in de nachten van Israël’ en vertelt het verhaal van Jakob – Israël – die in de nacht een ladder zag en aangevallen werd door een Man.

Nachten zijn blijkbaar belangrijk. Het lijkt wel of onze natuurlijke weerstand tegen Gods boodschap, Zijn licht, dan wegvalt en wij Zijn beelden en woorden kunnen ontvangen. Zo ontvangt de profeet Zacharia in de nacht acht visioenen over de toestand van die tijd en de beloften van de Eeuwige over de opbouw van Jeruzalem.

Otto de Bruijne is beeldend kunstenaar en theoloog. Als spreker, schrijver en schilder presenteert hij op een creatieve en inspirerende manier Bijbelse thema’s. Hij bouwde in 2011 de Canvas Kapel, te bezichtigen op het terrein van de Near East Ministry in Voorthuizen. Zijn werk is in reizende tentoonstellingen op verschillende plaatsen te zien, onder andere Panorama Openbaring, een bijna tien meter lange wand over het boek Openbaring.

De expositie wordt tentoongesteld in het Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. Dagelijks gratis te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur. Naar aanleiding van de expositie is er ook een boek verschenen onder dezelfde titel. Het boek is vanaf 19 januari te verkrijgen in de winkel van Christenen voor Israel.

Dit artikel verscheen eerder op www.christenenvoorisrael.nl

Wees de eerste die reageert op "Verhaal van Jakob in expositie: licht in de nachten"

Geef een reactie