Opwekking uitgebroken in Amerikaanse universiteit

De VS is in de ban van de opwekking, die 8 februari is begonnen aan de Asbury University in Wilmore, Kentucky, nu studenten, docenten en mensen van buiten de christelijke campus naar de kapel komen om deel te nemen aan een meerdaagse opwekking. De praise and worship service met zang tot preken en openlijke lofprijzing voor Jezus is niet gestopt, al wil de universiteitsleiding de avond-bijeenkomsten stopzetten. Dag en nacht aanbidden studenten en professoren Jezus.

Het is een tafereel dat Alexandra Presta, een laatstejaars aan de Asbury University, met ontzag vervult. Presta, redacteur van de door studenten gerunde website The Asbury Collegian, heeft geschreven over wat zij meemaakte na het bijwonen van wat zij dacht dat een typische kapeldienst was afgelopen woensdag. Maar die dienst was als geen ander. Zij en anderen bleven de hele dag en nacht – en zijn blijven terugkomen. “Collega’s, professoren, plaatselijke kerkleiders en seminarie-studenten omringen me – allemaal samen biddend, aanbiddend en God lovend,” schreef Presta over de ervaring. “Er klinken stemmen. Mensen buigen voor het altaar, de armen wijd uitgestrekt. Een paar vrienden houden elkaar vast in een omhelzing, één met tranen in haar ogen. Een diverse groep personen gebruikt de piano en schakelt feilloos over van lied naar lied.”

Ze voegde er nog iets aan toe dat het overdenken waard is: “Niemand wil weg.” Presta sloot zich aan bij CBN’s Faithwire om te bespreken hoe de christelijke opwekking op Asbury niet alleen de campusgemeenschap als geheel verandert, maar ook individuele harten en geesten – inclusief die van haarzelf. Ze zei dat de campus de opwekking zal voortzetten zolang de Heilige Geest hen daartoe aanspoort. Presta zei ook dat ze gelooft dat de opwekking in Kentucky een enorme impact zal hebben voor de Heer. Kijk hoe Presta de opwekking uitlegt, terugblikt op de beroemde gebeurtenis uit de jaren zeventig die op dezelfde campus plaatsvond, en haar ervaring uit de eerste hand deelt van dit ongelooflijke moment.

Het Reformatorisch dagblad berichtte op 22 februari, dat de diensten elders in de staat Kentucky worden gehouden, en de diensten in de universiteit donderdag stoppen.
Ook op andere colleges en universiteiten in de VS houden studenten inmiddels nonstop­gebeds­bijeen­komsten. De eerste waar dit gebeurde was Cedarville University (Ohio). Sinds vorige week zijn ook studenten dag en nacht bijeen in en om de kapel van de Stamford University in Birmingham (Alabama) en bij de Lee University of Cleveland (Tennessee). Ook diverse kerken in Amerika hebben besloten opwekkings­bijeen­komsten te houden die 24 uur per dag doorgaan.

Zie ook: Wat is er aan de hand op de Asbury Universiteit?; en Non-stop eredienst op Kentucky College eindigt na duizenden bezoekers.

Wees de eerste die reageert op "Opwekking uitgebroken in Amerikaanse universiteit"

Geef een reactie