Oud-topsporter spreekt op ‘Israëlisch’ voetbaltoernooi Ede

Ex-topsporter Marnix ten Kortenaar spreekt op het voetbaltoernooi van MessiaNieuws.

De voormalig topschaatser Marnix ten Kortenaar, die nu als wetenschapper en ondernemer door het leven gaat, spreekt zondag in Ede op het allereerste veldvoetbaltoernooi van MessiaNieuws.

Ten Kortenaar zal zondagmiddag, tussen de wedstrijden door, vanuit zijn christelijke overtuiging vertellen over de rol van het Joodse volk in deze wereld. De directeur van het innovatiebedrijf Dr Ten werkt geregeld in Israël – een land dat een speciale plek in zijn hart heeft veroverd. Zo organiseerde de 45-jarige Ten Kortenaar een paar jaar geleden het New Jerusalem Festival, waar Joden samen met niet-Joden tijdens Sjavoe’ot (Wekenfeest, het joodse Pinksteren) werden verbonden door sport, muziek en feest.

Tijdens het veldvoetbaltoernooi nemen teams van zeven het zondag 19 juni tegen elkaar op. Sportpark de Hoekelumse Eng in Ede wordt voor een middag omgetoverd tot een klein stukje ‘Israël’: een aantal organisaties die werkzaam zijn in het Beloofde Land verkopen Israëlische producten of vertellen over hun werk. Opgave als voetbalteam of Israël-organisatie kan nog tot vrijdag via onderstaand aanmeldformulier.

MessiaNieuws organiseert het toernooi om christenen met Israël te verbinden en kerken bewust te maken van het groeiende antisemitisme en antizionisme, zoals de pro-Palestijnse (BDS-)boycotbeweging die steeds meer terrein wint. “Het is zaak om daar, zeker als christen, vandaag de dag tegen op te staan en ook bewust te zijn van de historische schuld die de kerk draagt jegens het Joodse volk. De relatie tussen Joden en christenen lijkt na tweeduizend turbulente jaren langzaamaan te verbeteren. De staat Israël en het Joodse volk hebben in een voor hen vaak bedreigende wereld, christenen misschien wel als grootste bondgenoot”, aldus de organisatie.

Geef een reactie