Pesachstudies Ariel Berkowitz: is de mens ‘matse’?

Ariel Berkowitz tijdens een studie in Amersfoort. Beeld: MessiaNieuws

EDE/DRACHTEN | Opnieuw komen de joodse bijbelleraren Ariel en zijn vrouw D’vorah Berkowitz naar Nederland om studies te geven.

In een nieuwe studie gaat Ariel Berkowitz in op de instructies die God meegaf aan het volk Israël voor Pesach. Dat feest valt dit jaar op vrijdag 30 maart en staat bekend om haar feestelijke seidermaaltijd en het eten van matzes voor zeven dagen.

‘We zullen 1 Korinthiers 5 en andere passages overdenken die uitleggen dat wij ‘matse’ zijn. En waarom heeft God dat woord ‘drained out’ gemaakt? En dan ook: waarom is de instructie om dit jaarlijks te doen en zelfs 7 dagen lang?’, aldus de organisatie achter de studie, Torah Resources International.

De eerste studiedag vindt plaats op vrijdag 2 maart van 10:00 – 16:00 uur, inclusief een shabbatmaaltijd vanaf 18:00 uur aan de Buurtscheuterlaan 1, Ede. In verband met beperkte plaatsen is opgave nodig via een mailtje naar info@triholland.nl. De studie is in het Engels en er zal geen vertaling zijn.

De volgende dag, zaterdag 3 maart, is Berkowitz in het Friese Drachten bij de messiaanse gemeente Mayaan Yeshua van 10:00 – 12:00 uur en van 12:45 – 15:00 uur. De gemeente houdt haar samenkomsten in De Brede school, Flevo 186-194, Drachten. De ochtendstudie is tijdens de shabbatdienst. Aansluitend is er ‘s middags een vervolgstudie. Deze studies zullen wél worden vertaald.

In Veenendaal vindt op zondag 4 maart van 13:30 – 17:00 uur de laatste studie plaats in Het Ontmoetingshuis, Spiesheem 54. Meer informatie daarover en opgave is via de mail van de messiaanse gemeente Beth Hatikvah te verkrijgen: secretariaat@bethhatikvah.nl.
‘De studie is in het Engels met simultane vertaling naar Nederlands.’

Bijdrage

Torah Resources International doet een beroep op bezoekers om de werkzaamheden van Berkowitz financieel te ondersteunen. Met zijn non-profit organisatie hoopt Berkowitz de lessen uit de Thora bekend te maken, juist onder christenen. Ariel Berkowitz schreef onder meer het boek De Tora, over het (her)ontdekken van de eerste vijf boeken van de Bijbel. Hij woont samen met zijn vrouw en kinderen in Israël.

Wees de eerste die reageert op "Pesachstudies Ariel Berkowitz: is de mens ‘matse’?"

Geef een reactie