Peter Steffens annuleert spreekbeurten en activiteiten

Foto: Levi Zoutendijk

HAARLEM | Bijbelleraar Peter Steffens ‘kwakkelt’ al enige tijd met zijn gezondheid. Zijn lezingen en studies komen daarom op een laag pitje te staan.

Dat melden hij en zijn vrouw Vanessa deze week in hun nieuwsbrief. ‘Zijn kracht is de laatste tijd flink afgenomen en hij heeft een aantal fysieke klachten. Daarvoor heeft hij zich medisch laten onderzoeken. Gelukkig zijn hierbij geen ernstige dingen aan het licht gekomen. Maar het is wel noodzakelijk dat hij zijn levensstijl drastisch aanpast.’

Steffens zegt daarom een aantal buitenlandse reizen en spreekbeurten af. ‘Peter zal voor het jaar 2018 geen nieuwe spreekbeurten aannemen. Het betekent niet dat we ons werk volledig hebben neergelegd, maar dat we onze focus hebben moeten herzien.’ Ze willen zich voornamelijk op onderwijs blijven richten aan een kleine, vaste groep studenten.

Verdiepingsreis

Ook de studiereizen naar Israël, gericht op jongvolwassenen, komen onder druk te staan. ‘We hebben besloten om ook deze verdiepings- en studiereizen niet langer zelf te blijven leiden, maar aan anderen over te dragen. We gaan ons daarvoor de komende tijd specifiek richten op mensen die dergelijke reizen kunnen en willen leiden.’

Inmiddels zijn er al potentiële nieuwe reisleiders gevonden, aldus het echtpaar, dat verbonden is aan pinkstergemeente Immanuel in Haarlem. ‘Begin volgend jaar hopen we hen mee te nemen naar Israël. Daar zal Peter hen verder instrueren en trachten zoveel mogelijk van zijn kennis en ervaring in het land over te dragen.’

Peter Steffens is van Joodse komaf en kon zodoende in de jaren negentig bij de rabbijnen in Jeruzalem studeren. Hij leerde de Bijbel in het Hebreeuws en Grieks te lezen en bestudeerde de Joodse achtergrond van het Nieuwe Testament.

2 Reactiesop"Peter Steffens annuleert spreekbeurten en activiteiten"

  1. Goedendag Peter en Vanessa,

    Ook ik ben benieuwd naar je gezondheid. Nog steeds word ik bemoedigd en opgebouwd door jullie beide spreekbeurten waarin je God’s grootheid en Liefde elke keer weer opnieuw door laat schijnen. Ondertussen een aantal mensen enthousiast mogen maken om de bijbel hernieuwd te gaan lezen met de daarbij de geopenbaarde zienswijze waarin ik veel vreugde en vrede mag ervaren.

  2. Caroline van Verschuer-Hardick | 18/06/2021 om 13:17 | Beantwoorden

    Hi Peter en Vanessa. Zou zo graag horen hoe het met jullie is?! Werd weer zó gezegend door cd’s over het Koninkrijk uit 2005-2006!! Hartelijke groet ook van Margreet Bouw Huis van Gebed Utrecht en Caroline van Verschuer.

Geef een reactie