Regen, bliksem en onweer leidden tot overstromingen

Foto: Levi Zoutendijk

De winter lijkt Israël nu echt te hebben bereikt. Na een van de droogste novembermaanden ooit, veroorzaakte de zware regenval van gisteren zware overstromingen in veel delen van het land. Een jongeman raakte gewond door een blikseminslag.

Vooral de stad Ashkelon werd zwaar getroffen, veel wegen werden daar veranderd in stromende rivieren. Enkele burgers moesten worden gered uit hun overstroomde auto’s en huizen. Anderen maakten van de gelegenheid gebruik voor een kanotocht (video).

In de kibboets Negba bij Ashkelon viel in één dag 101 millimeter regen. In de Shfela vlakte werd tot 79 millimeter regen gemeten, in Ashdod viel 40 millimeter regen en ook Jeruzalem kreeg een royale hoeveelheid regen van 33 millimeter. Verkeersweg 90 bij de Dode Zee moest worden afgesloten wegens overstromingen.

In het noorden van het land deed zich een tragisch incident voor, toen een 18-jarige jongen door de bliksem werd getroffen en ernstig gewond raakte. Vrienden van hem verleenden eerste hulp en redden waarschijnlijk zijn leven. Door de bliksem kreeg hij kreeg ook enkele brandwonden aan zijn lichaam. Hij werd naar het Rambam Ziekenhuis in Haifa gebracht, waar zijn toestand naar verluidt is verbeterd.

Ook voor vandaag worden nog meer regenbuien verwacht, die gepaard kunnen gaan met deels sterke windvlagen. Op de berg Hermon wacht men op de eerste sneeuw van het seizoen.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   09-12-2019
Beeld:     Olivier Fitoussi/Flash90
Website: http://www.israeltoday.nl/

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Regen, bliksem en onweer leidden tot overstromingen"

Geef een reactie