‘Het wordt alleen maar erger in Europa’

Rubin is voormalig burgemeester van de Israëlische nederzetting Shiloh.

SHILO | David Rubin heeft het zien aankomen: de terreur in Europa. De voormalig burgemeester van de Israëlische nederzetting Shiloh was ooit zelf samen met zijn zoontje slachtoffer van een terreuraanslag. Hij schreef vier boeken, waaronder Islamic Tsnunami (2010) en waarschuwt: “De islam is een bedreiging voor het vrije Westen. Het wordt alleen maar erger.” 

Volgens Rubin, die als ervaringsdeskundige ook regelmatig wordt gevraagd om te spreken in Amerika en Canada, bestaat er niet zoiets als een gematigde of radicale islam. “In het Judaïsme is het hoogste doel: houd van je buren, zoals van jezelf. Ook bij christenen is dit het credo, terwijl het christendom nog een stapje verdergaat met de opdracht je vijanden lief te hebben.” Volgens Rubin is die houding – zo zegt hij met nadruk – géén reden tot zelfvernietiging. Hij zegt: “De islam staat hiermee immers linea recta tegenover christenen en Joden. Soms zijn mensen bang dat er een probleem is met de islam. Ik zeg ze: dat is er ook. Niet alleen met de zogenaamde radicale islam. Het probleem is de heilige oorlog tegen alle niet-moslims, wat in feite de kern van de islam is, die ten diepste dus radicaal is.”

De bedreiging zoals hij die ziet voor Europa, is volgens Rubin duaal en komt niet alleen vanuit de islam, maar ligt ook in het secularisme. “Als een maatschappij er geen ander waardensysteem op nahoudt dan het hedonisme, stort de samenleving in. Als er geen religie is, is er geen moraal. De islam profiteert van de afbrokkelende samenleving, en neemt deze dusdanig over, dat er straks geen andere plek is om te aanbidden, dan alleen in de moskee”, voorspelt hij.

Profetieën
Hij zegt: “De profetieën van Ezechiël worden vandaag de dag waarheid. Ezechiël voorspelt al dat wij Joden geen vrede vinden in de landen waar we wonen. Dat God ons terug zal brengen naar het beloofde land. Dat is wat er nu gebeurt. Kijk ook maar eens naar Jeremia 31, waarin staat dat we terugkeren naar de heuvels van Samaria. Daar zullen wijngaarden bloeien. Dat is waar Shiloh is.”

In zijn boeken is het een terugkerend thema, evenals de bedreiging die de islam vormt voor de Judeo-christelijke beschaving. “Islamic Tsunami schreef ik een paar jaar geleden. Dat gaat ook over Europa. Pas afgelopen jaar was er die enorme migratie. Het lijkt wel een invasie van Europa door moslims, waaronder veel radicalen. Soms krijg ik de vraag: hoe wist je dit? De waarheid is dat ik jaren geleden nog niet zeker was of de naam tsunami wel passend was. Misschien was het overdreven, dacht ik. Nu zie ik hoeveel jonge islamitische mannen illegaal naar Europa komen. Europa is gedoemd ten onder te gaan, als mensen niet snel genoeg wakker worden.”

Doorzeefd met kogels
Rubin meent dat Europa de handen ineen moet slaan met Israël, dat als geen ander land ervaring heeft met de bestrijding van terrorisme. Alleen in de afgelopen maanden vonden er al tientallen steek- en schietincidenten plaats, waarbij recent twee politieagenten gewond raakten in een steekincident. En een Arabische vrouw liep met een mes bedreigend op twee soldaten af, waarna ze haar neerschoten. De vrouw overleefde het ternauwernood. Ook burgers zijn hun leven niet zeker. Van de zomer werd een 13-jarig meisje in haar bed vermoord door een 17-jarige Palestijn. Enige tijd later vond een rabbijn en vader van tien kinderen de dood doordat zijn auto doorzeefd werd met kogels. De meeste Palestijnen werden na hun actie meteen door Israëlische veiligheidsdiensten gedood dan wel gearresteerd.

De laatste aanval vertoont vergelijkingen met de terroristische aanval die David Rubin eind 2001 zelf meemaakte toen hij onderweg was van Jeruzalem naar Shiloh. Zijn auto werd doorzeefd met 49 kogels, en zijn zoontje werd daarbij in het hoofd geraakt. “Wonder boven wonder overleefden we het allebei.” Voor Rubin was het mede aanleiding om Shiloh’s Israel Children Fund op te richten, een organisatie die elk jaar duizenden kinderen helpt met het verwerken van trauma’s. “In Israël is er geen kind dat niet iemand verloren heeft”, aldus Rubin.

De aanslag op hem en zijn zoontje is inmiddels bijna vijftien jaar geleden. Zijn zoon is nu zeventien jaar. Hij herinnert zich niet veel meer van de aanslag. “Wel beseft hij heel goed wat hem overkomen is. Zijn leven wordt er door getekend. Hij ziet ook al het goede dat er uit voort is gekomen, onder andere Shiloh’s Israel Children Fund. Wat uiteindelijk bedoeld was om haat te zaaien, heeft zich ontkiemd als een zaadje van hoop ten goede van de kinderen van Israël.”

Volgens hem heeft Israël zijn intrede gedaan in en nieuwe terrorismegebied. De zogenaamde messenintifada. Hij zegt: “Het is slim. Ze weten: Als we komen met geweren, zal het Israëlische leger binnen no-time voor de deur staan om hun wapens af te pakken. Het is dan ‘gemakkelijker’ om ze te bestempelen als zogenaamde lone wolf aanvallen, die uit frustratie gepleegd worden, terwijl het dat in feite niet zijn. Ze worden gefinancierd en gepland door de Palestijnse autoriteiten en andere organisaties.” Aan Israëlische zijde vielen in een half jaar tijd ruim dertig doden door steek- en schietincidenten, gericht tegen burgers op straat. Als antwoord op deze aanslagen bestookte het Israëlische leger doelen in de Palestijnse gebieden, hierbij vielen zeker tweehonderd doden.

‘Ze leren om Joden te haten’

“Wat zorgt ervoor dat een tiener bereid is zijn leven te geven, terwijl hij andere onschuldige levens neemt?”, vraagt Rubin zichzelf af. “Ze doen precies wat hun geleerd is. Bij ons gaan kinderen op zomerkampen, en spelen ze, zwemmen ze, leren ze diverse sporten. Bij de Palestijnen gaan kinderen ook op zomerkampen, gesponsord door Hamas. Daar leren ze al vanaf vijf- zes- zeven jaar een geweer vasthouden. Ze leren om Joden te haten. Zo laten ze kinderen stukken uit de Koran uit het hoofd leren, waarin staat dat haat tegen Joden de enige weg is.”

Terwijl Frankrijk nog steeds pogingen wil doen om Israël en Palestina om de tafel te krijgen voor een vreedzame tête-à-tête, zegt Rubin: “Ik denk dat Frankrijk het beste kan focussen op hun eigen problemen. Al die terroristische aanvallen, maar ook de aanvallen op Frans-Joodse Communitycenters en individuele Franse Joden door moslims. In plaats van de moslims te pamperen, door druk op ons te zetten, zouden ze hun eigen zaken op orde moeten krijgen. Het probleem is ook dat de pogingen tot vrede tot nu toe gestoeld zijn op een wankele fundering. Elk vredesproces zal falen, wanneer er geen rekening wordt gehouden met Bijbelse en historische richtlijnen. Die land-voor-vrede formule, waar ook de Amerikanen op stuk blijven lopen, werkt simpelweg niet, omdat de fundering niet klopt.”

Wees de eerste die reageert op "‘Het wordt alleen maar erger in Europa’"

Geef een reactie