Saudis zetten Abbas onder druk om het Midden-Oosten plan van Trump te aanvaarden

Foto: Levi Zoutendijk

Volgens een Arabisch mediarapport zetten Saoedi-Arabië, de VAE en Egypte, zware druk op de leiding van de Palestijnse Autoriteit om zich niet te verzetten tegen de “deal van de eeuw” van Trump.

Door Shahar Klaiman, Israël Hayom via JNS

Volgens een rapport, op de website Alkhaleej Online d.d 20 april, onthulde een lid van het centraal comité van Fatah, dat er zware Arabische druk werd uitgeoefend op de leiders van de Palestijnse Autoriteit met betrekking tot het Amerikaanse vredesplan van president Donald Trump voor het Midden-Oosten – de zogenaamde “deal van de eeuw” – die het Witte Huis naar verwachting in juni zal onthullen. De ambtenaar verklaarde, dat Saoedi-Arabië de campagne leidde, aldus het rapport.

De bron werd geciteerd, vermeldend: “Er zijn Arabische landen, waaronder Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte, die grote belangstelling tonen voor de Amerikaanse deal, en die alle beschikbare middelen inzetten, inclusief politieke en financiële druk, om ervoor te zorgen dat de Palestijnen het plan accepteren, ondanks de risico’s die het met zich meebrengt voor de Palestijnse zaak”.

De bron voegde eraan toe, dat het standpunt van de Arabische landen over de overeenkomst een teleurstellend licht werpt op al hun eerdere steun voor de Palestijnse zaak. Hij benadrukte dat de P.A.-leiding nooit zou toegeven aan de druk van de Arabische staten, de Verenigde Staten of Israël.

Opgemerkt moet worden dat Alkhaleej Online, dat eigendom is van Qatari, dat vijandig staat tegenover Saoedi-Arabië in het licht van de spanningen tussen Doha en Riyad.

Bron: World Israel News

Wees de eerste die reageert op "Saudis zetten Abbas onder druk om het Midden-Oosten plan van Trump te aanvaarden"

Geef een reactie