Scholieren krijgen les over Israël, zingen het Hatikvah

De Arabische Gibran Siman (l) en rabbijn Shmuel Katz (r) in Veenendaal.

VEENENDAAL | Ruim honderd leerlingen van het Ichthus College in Veenendaal concentreerden zich de afgelopen weken op het thema ‘Er is iets met Israël’.

Onder meer rabbijn Shmuel Katz en de Arabische christen Siman Gibran uit Haifa waren te gast op de middelbare school. Vertegenwoordigers van het Haagse Centrum Informatie en Documentatie Israël drukten de scholieren op het hart om nieuws over Israël altijd kritisch te volgen.

De docenten aardrijkskunde, geschiedenis en godsdienst gaven drie weken lang les aan 3 Vwo over de Joodse staat en de Arabische buurlanden. Leerlingen volgden diverse workshops en gingen daarna aan de slag met een deelthema. ‘De volgende avond waren de presentaties voor de ouders en belangstellenden. Op de avond bleek tijdens meerdere presentaties hoe snel ‘fake-news’ van internet voor waar wordt aangenomen. Paul van der Bas van het CIDI gaf aan dat je bij nieuws, zeker op social media, je altijd moet afvragen van wie het komt en met welk doel het wordt doorgegeven’, meldt de school.

Op de afsluitende avond verzorgden scholieren een muzikale en vocale bijdrage. Zo werden het volkslied Hatikvah en Psalm 133 in het Hebreeuws uitgevoerd. Tijdens eerdere Israël-projecten op het Ichthus College waren onder meer rabbijn Yanki Jacobs, militair atteché Ruud Niens en de voormalige Israëlische ambassadeur Harry Kney-Tal te gast.

1 reactieop"Scholieren krijgen les over Israël, zingen het Hatikvah"

  1. HalleluJah

Geef een reactie