Segers in HaCarmel: ‘Ik schrik van verhaal Joodse jongere’

Restaurant HaCarmel werd eerder belaagd met stenen. Beeld: NIW

AMSTERDAM | Diverse politici bezochten deze week het meermalen belaagde Joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam. 

De Tweede Kamerleden Gert-Jan Segers (CU) en Dilan Yesilgöz (VVD) spraken in het restaurant met jongeren en vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap. Ze pleiten er in dagblad De Telegraaf voor om antisemitisme strenger te bestraffen. Ook vinden ze dat de overheid een actievere rol mag spelen in het garanderen van de veiligheid van Joden en Joodse plekken, zoals synagogen en musea.

“Ik schrok van het verhaal van een van de jongeren die zei: mijn toekomst ligt niet in Nederland”, aldus lijsttrekker Segers. “Als dat inderdaad zo is, en deze jongeren niet meer veilig zijn, is toch een deel van onze beschaving aan het afsterven.”

 

Ook de Amsterdamse CU-politicus Don Ceder was van de partij. ‘Heftige verhalen gehoord van jongeren die niet over straat kunnen lopen met een keppeltje en leraren die niet ingrijpen bij antisemitisme in de klas. Niet alleen de politiek is aan zet.. de stille meerderheid moet zich uitspreken’, twitterde hij.

Eerder kwam ook PVV-leider Geert Wilders een hapje eten bij het restaurant, maar dat kwam hem op kritiek te staan binnen de Joodse wereld. De PVV is voorstander van het omstreden verbod op de koosjere slacht.

HaCarmel werd in korte tijd belaagd met stenen, dan wel viezigheden en een Palestijnse vluchteling die de ramen insloeg.

1 reactieop"Segers in HaCarmel: ‘Ik schrik van verhaal Joodse jongere’"

  1. OurGodisGreater | 14/03/2018 om 18:47 | Beantwoorden

    O wat zijn we allemaal verbaasd. Wat een huichelaars die lui van de CU. Te laf om de oorzaak te benoemen: islamitizering van ons land. Welkom op het pluche meneer Seegers. Nota bene in Egypte gewoond. Je zou beter moeten weten.

Geef een reactie