‘Steun Israël, niet de bezetting’

Het zou goed zijn als vrienden van Israël inzien dat een tweestatenoplossing in Israëls belang is en zij dat inzicht delen met de wereld én met Israël, stelt Bert de Bruin, docent Engels en woonachtig in Israël.

“Het doet altijd goed om te lezen dat mensen buiten Israël de Joodse staat een warm hart toedragen. Zeker als het om jonge mensen gaat, en helemaal wanneer die jongeren actief zijn binnen een partij als het CDA. Toch zou ik graag drie kanttekeningen willen plaatsen bij de opiniebijdrage ‘CDA moet Israël blijven steunen‘”, schrijft De Bruin vrijdag in het Reformatorisch Dagblad.

“Allereerst schrijven de auteurs dat het in het Midden-Oosten ’ten diepste gaat om een islamitisch-Joods conflict'”, aldus de historicus. “Als we het over het Midden-Oosten in het algemeen hebben betreft het inderdaad een voornamelijk religieus conflict, al gaat het veel verder dan ‘de’ islam versus ‘het’ jodendom. Maar als we naar hét conflict tussen Israël en de Palestijnen kijken, zien we dat dat veel meer dan slechts religieus is, en dat we tegenover Israël zowel islamitische als christelijke Palestijnen vinden. Dat geldt zowel voor terroristen (sommige van de meest notoire Palestijnse misdadigers waren Palestijnse christenen) als voor de overgrote meerderheid van onschuldige Palestijnse burgers. Christenen en moslims in de bezette gebieden hebben allemaal te lijden onder de bezetting.”

3 Reactiesop"‘Steun Israël, niet de bezetting’"

 1. M.J.van der Vliet-Deeltra | 28/06/2018 om 11:51 | Beantwoorden

  Jeruzalem is van God en heel Israel is van God.Aan Abraham gegeven tot een eeuwigdurend verbond.

 2. Albert van Vliet | 05/07/2016 om 21:37 | Beantwoorden

  degenen die gebied bezet houden zijn de zgn “(nep)palestijnen”. Heel het land wat YHWH aan het volk Israël heeft belooft zal het volk ook toekomen, van de rivier de Nijl tot de rivier de Euphraat met grote delen van Syrië en Jordanië en Saudie Arabië!

 3. Henny Feijen - van der Meer | 05/07/2016 om 01:05 | Beantwoorden

  Wanneer je je bijbel kent weet je dat Israel niets bezet houdt.
  God staat toe dat er ‘vreemdelingen- te- gast’ in Zijn land zijn, maar ze moeten zich houden aan de wetten van Israel’s God, en ook God’s feesten vieren.
  Het is afschuwelijk dat satan kans heeft gezien een broedervolk, de Arabieren, tegen Israel op te zetten. Ik bewonder de terughoudendheid van het leger en de vergevensgezindheid van Het Volk in hoge mate. Het duurt niet lang meer, dan zullen zij het uitschreeuwen tot Adonai, en Hij zal te hulp komen op een ongeevenaarde manier! Ons past hen te steunen waar we kunnen, en bidden voor de vrede van Yerusjalaim.

Geef een reactie