‘Tegenwicht bieden tegen kwaadaardige demonisering van Israël’ (video)

Foto: Levi Zoutendijk

DEN HAAG | SGP-leider Kees van der Staaij heeft het kabinet opgeroepen om “kwaadaardige demonisering van Israel” tegen te gaan.

Tijdens de algemene politieke beschouwingen van deze week verwees Van der Staaij naar de Bijbelse koning Salomo en het verhaal waarin twee vrouwen claimen de moeder van een baby te zijn, waar we nu het ‘salomonsoordeel’ aan te danken hebben. “Ook nu zijn ze er volop: moeilijke dilemma’s, complexe hoofdpijndossiers, lastige kwesties waarin je zegt: salomonsoordeel nodig.”

Van der Staaij liet ook het huidige Israel en Jeruzalem niet onbenoemd in zijn toespraak. “Wij willen het kabinet graag oproepen om tegenwicht te bieden tegen de kwaadaardige demonisering van Israël, zoals in de VN-mensenrechtenraad. De naam van koning Salomo is en blijft voor altijd verbonden met het Joodse volk en Israël en Jeruzalem.”

Islam

Volgens de SGP-fractie zou het ook “wijs zijn een terughoudender toelatingsbeleid te voeren en meer oog te hebben voor de donkere kanten van de islam”, aldus Van der Staaij. “Recent onderzoek over groeiend salafisme laat zien dat die zorg hierover terecht en serieus is.”

De gereformeerde politicus wist de lachers op zijn hand te krijgen na een interruptie van D66-leider Alexander Pechtold, die vroeg of een meisje ook als Salomo kan worden. Daarop vatte Van der Staaij gevat antwoord: “Ik ben niet gewend om mij zo paternalistisch op te stellen om meisjes voor te schrijven wat ze moeten willen.”

De SGP viert dit jaar haar eeuwfeest. Van der Staaij sloot zijn betoog af met een bijbeltekst die in die honderd jaar vaak door de partij is aangehaald. “Heel vaak in die honderd jaar is deze wijsheid van Salomo aangehaald: Vreest God, houd Zijn geboden, dit betaamt alle mensen. Dat is ook onze oproep nu.”

Bekijk hier de volledige speech van Kees van der Staaij: 

2 Reactiesop"‘Tegenwicht bieden tegen kwaadaardige demonisering van Israël’ (video)"

  1. Helemaal eens met die laatste zin. Als nu Israël eens de geboden ging houden, misschien ontkomen ze dan de vreselijke woede van YHWH die hen te wachten staat als ze zo doorgaan. https://vimeo.com/pvsheridan2nwo en https://www.youtube.com/watch?v=VIWTHcPZ3us (niet voor kinderen of mensen met zwak hart)

  2. Chris Steenwinkel | 22/09/2018 om 13:30 | Beantwoorden

    We zijn blij dat er mensen zijn zoals Kees van der Staaij

Geef een reactie