Terroristen van Hamas en Co vuren enkele raketten af vanuit Gaza; Israël beantwoordt de aanval

Foto: Levi Zoutendijk

Raketten werden afgeschoten door moslimterroristen in Gaza richting Zuid-Israël. Code Rode raketsirenes klonken alleen op een IDF-basis in Nachal Oz, waar de raketten naar toe gingen, en niet het hele Nachal Oz-gebied. Sirenes op IDF-basis activeren geen Red Alert-meldingen voor apps.

Twee raketten afgevuurd door moslimterroristen uit het Beit Hanoun-gebied in het noorden van Gaza explodeerden in open gebieden in de regionale raad van Sha’ar HaNegev in het zuiden van Israël. De IDF bevestigde dat een vanuit Gaza gelanceerde raket in het zuiden van Israël explodeerde. “Dit is de 5de raket die de afgelopen 6 dagen vanuit Gaza is afgevuurd“, tweette de IDF-woordvoerder.

Israëlische straaljagers voerden vergeldingsacties uit op Hamas terreurinfrastructuur in Gaza na de raketaanval. “In reactie op de raket die vanuit Gaza op Israël werd afgevuurd, hebben we zojuist een aantal militaire doelen in een Hamas-marinefaciliteit in de noordelijke Gazastrook bestookt“, tweette de IDF-woordvoerder.

Om 1 uur, kort na de vergeldingsacties, explodeerde een andere raket vanuit Gaza in een open gebied nabij Nacha Oz. Volgens Arabische rapporten bombardeerde de IDF vanavond voor de tweede keer een marine-installatie in Hamas nabij de stad Gaza.

Rond 04.00 uur vielen IDF-straaljagers verschillende andere terroristische doelwitten van Hamas in de noordelijke Gazastrook aan. De IDF-woordvoerder zei dat de aanval werd uitgevoerd als reactie op de tweede raketaanval vanuit Gaza. “De IDF zal blijven optreden tegen pogingen om Israëlische burgers schade toe te brengen en beschouwt de Hamas-terroristische organisatie als verantwoordelijk voor wat er in en uit de Gazastrook gebeurt,” zei het.

Benny Gantz, de voorzitter van de Blauw & Wit partij (Kahol Lavan), reageerde op de raketaanval en zei:

Opnieuw een Red Color alarm, opnieuw zijn de kinderen in het zuiden naar beschermde ruimtes gevlucht. [Hamas-leider] Sinwar bepaalt de agenda – en Netanyahu heeft het vertrouwen verloren en de Israëlische afschrikking weggenomen. Op 17 september zullen we Hamas twee opties geven: Totale rust en onze jongens teruggeven of totale rust en onze jongens terugbrengen door militaire macht.

Hamas heeft gedreigd om terreuraanslagen langs de Gaza-grens te doen escaleren als Israël de overdracht van Qatarees geld uitstelt dat naar verwachting eind deze week zou aankomen, vertelde een lid van de terreurgroep de Libanese krant Al-Akhbar.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   22-08-2019
Website: https://brabosh.com

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Terroristen van Hamas en Co vuren enkele raketten af vanuit Gaza; Israël beantwoordt de aanval"

Geef een reactie