Terroristen vuren opnieuw twee raketten af naar Israël en stichten brand in Eshkol natuurgebied

Foto: Levi Zoutendijk

Sirenes loeiden vroeg op donderdagochtend in de regionale raden Shaar Hanegev en Sdot Negev in het zuiden van Israël. De IDF bevestigde dat er vanuit Gaza twee raketten werden afgevuurd naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël. De raketten lijken te zijn geëxplodeerd in open gebieden, zonder mensen te verwonden noch schade te veroorzaken.

Eerder vielen Israëlische gevechtsvliegtuigen en militaire vliegtuigen een aantal terroristische doelen aan in een militaire nederzetting van de terroristische organisatie Hamas in het noorden van Gaza, aldus de IDF. De aanval werd uitgevoerd als reactie op het eerder a$sturen van ballonnen met brandbommen naar het Israëlische grondgebied.

De IAF-aanval kwam nadat er woensdagnacht een grote brand was uitgebroken in het struikgewas in de zuidelijke regio Eshkol, met vermoedens dat deze werd veroorzaakt door een door een ballon gedragen brandbom uit de nabijgelegen Gazastrook, zeiden ambtenaren. De brand brak uit in een veld tussen het Eshkol National Park en de Kibbutz Urim en verspreidde zich door de graslanden en in een bosrijke omgeving, volgens woordvoerder Eli Cohen van de brandweer en reddingsdienst.

Plaatje hierboven: Een brand woedt in het natuurgebied in de Eshkol regio van Zuid-Israël op woensdag 1 mei 2019. De brand werd veroorzaakt door ballonnen met brandbommen die vanuit Gaza naar het getroffen gebied werden gevlogen [beeldbron: Korbeshi]

Drie teams van de locale brandweer werkten om het vuur te doven. Naast de afdeling Brandweer en Redding waren brandweerlieden van het Joods Nationaal Fonds en van de Parkendienst betrokken bij de inspanningen, zei de woordvoerder van de brandweer. “De teams werken samen om controle over het vuur te krijgen en te voorkomen dat het zich verspreidt,” zei Cohen.

“De IDF neemt elke poging om de Israëlische burgers schade toe te brengen ernstig op en zal blijven optreden tegen deze terroristische daden. De terroristische organisatie Hamas draagt ​​de verantwoordelijkheid voor alles wat er in en om de Gazastrook gebeurt,” zei de IDF-woordvoerder in een verklaring.

Eerder werd op maandagavond vanuit de Gazastrook een raket afgevuurd door leden van de Al Quds Brigades, het moordeskader van de terreurorganisatie Islamitische Jihad (PIJ) die neerkwam  in de Middellandse Zee voor de kust van Israël ter hoogte van de Israëlische haven- en industriestad Ashdod.

Vorige week landde een raket afgevuurd vanuit het noorden van Gaza in een open veld binnen de Palestijnse enclave, kort voor het Israëlische grondgebied, zonder verwondingen of schade aan te richten. Zaterdag schoten Israëlische troepen naar drie Palestijnse mannen terwijl ze probeerden de grensafsluiting in de noordelijke Gazastrook te saboteren, zei het leger.

Een militaire woordvoerster zei dat de IDF het vuur op de groep heeft geopend in overeenstemming met de standaardprocedure. Ze kon niet zeggen of een van de mannen was geraakt. Ook op zaterdag lanceerde Gazaanse terroristen ballonnen met daaraan brandbommen bevestigd naar het HaBesor Stream Nature Reserve in het zuiden van Israël, zeiden de brandweerdiensten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Rockets fired at southern Israel – Two rockets fired from Gaza at southern Israel. Earlier, Israeli warplanes attacked Hamas military compound” van 2 mei 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Jacob Magid en Judah Ari Gross “Two rockets fired into Israel from Gaza after IAF strikes Hamas targets – No injuries from rockets; IDF raids came in response to wave of arson balloons that spark large bushfire in Eshkol region” van 2 mei 2019 op de site van The Times of Israel

Wees de eerste die reageert op "Terroristen vuren opnieuw twee raketten af naar Israël en stichten brand in Eshkol natuurgebied"

Geef een reactie