UNWRA voor ‘Palestijnse vluchtelingen’: Zwendelorganisatie

man with white face mask

Shlomo Fishman op X: Deze keer wil ik het hebben over een van de grootste internationale oplichtingspraktijken, die nog steeds als een legitieme organisatie wordt behandeld. Zoals je misschien al geraden hebt, heb ik het over UNRWA. Het enige VIP-vluchtelingenbureau ter wereld.

UNRWA werd in 1949 opgericht na het einde van de Israëlische onafhankelijkheidsoorlog, met als doel ‘een oplossing te vinden’ voor de Palestijnse ‘vluchtelingen’ die tijdens die oorlog waren gevlucht [na een mislukte poging om de Joodse bevolking in een specifieke regio te vernietigen, red.].

Dus waarom is het eigenlijk oplichterij?

In de eerste plaats, ondanks hun officiële doel om te streven naar een “oplossing voor de Palestijnse vluchtelingen”, doet het beleid van UNRWA precies het tegenovergestelde.

UNRWA heeft de radicalisering van de Palestijnse samenleving bevorderd door doelbewust een oogje dicht te knijpen voor veel schandalige zaken, zoals:

🔸 Werknemers van UNRWA bevorderen actief antisemitisme, ondersteunen terrorisme en sommigen van hen zijn zelfs aangesloten bij Hamas¹.

🔸 Palestijnse terroristische organisaties die hun faciliteiten exploiteren voor militaire doeleinden en daar wapens en uitrusting opslaan².

🔸Leerboeken en leermateriaal dat wordt onderwezen op UNRWA-scholen, waaronder Duitsland-achtige antisemitische propaganda³ uit de Tweede Wereldoorlog (behalve dat het in het Arabisch is geschreven), en jonge kinderen ertoe aanzet lid te worden van de Palestijnse kindermartelaarscultus.

Het is niet verwonderlijk dat er ook documentatie bestaat waaruit blijkt dat Hamas-terroristen afgestudeerden van de UNRWA-school zijn³.

Dit lijkt mij niet op het ‘streven naar een oplossing’, tenzij deze oplossing de vernietiging van Israël inhoudt.

Ten tweede is UNRWA een VIP-vluchtelingenorganisatie, die privileges omvat die de UNHRC (de VN-organisatie voor alle andere vluchtelingen wereldwijd) heeft:

🔸UNHRC heeft ongeveer 18.000 medewerkers voor een geschat aantal van 36,4 miljoen vluchtelingen. UNRWA heeft daarentegen 30.000 (!) medewerkers voor ongeveer 5,9 miljoen Palestijnen die als vluchteling zijn geregistreerd. Ruim 1,5 maal zoveel werknemers, voor minder dan 1/6 van het aantal vluchtelingen⁴.

🔸Afstammelingen van oorspronkelijke vluchtelingen kunnen van de UNHRC geen vluchtelingenstatus krijgen, maar wel hoogstens een status van afgeleide vluchteling (wat ook afhangt van meerdere criteria).

Bij de UNRWA daarentegen wordt iedereen die tussen 1 juni 1946 en 15 mei 1948 (minder dan twee jaar!) .

Dus eigenlijk hebben we een vluchtelingenagentschap dat:

🔸Kost alleen al in 2022 meer dan 1 miljard dollar⁶, terwijl je voortdurend om steeds meer geld smeekt.

🔸Opgedragen aan ‘vluchtelingen’ die zijn gevlucht na een mislukte poging om de Joodse bevolking in een specifieke regio te vernietigen.

🔸 Bevordert passief (maar willens en wetens) een snelle radicalisering van de samenleving waar zij om geeft, terwijl ze passief terroristen bijstaat en de Palestijnen wegduwt van elke daadwerkelijke oplossing.

🔸 Heeft belachelijk lage criteria om als vluchteling te worden geregistreerd, simpelweg om de werkelijke vluchtelingenaantallen te blijven opdrijven en hun verhaal te versterken.

Ik ben er vrij zeker van waarom deze belachelijke en bevooroordeelde zwendelorganisatie nog niet officieel is gesloten en niet meer gefinancierd, maar Israël blijft geworteld in Israël.

Wees de eerste die reageert op "UNWRA voor ‘Palestijnse vluchtelingen’: Zwendelorganisatie"

Geef een reactie