Update Midden-Oosten: Iran financiert Palestijnse terroristen, bijzondere vondst Israelische hulpwerkers, en meer

Rembrandt

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week uit het Midden-Oosten, geselecteerd door Dirk van Genderen.

Iran financiert Palestijns terrorisme

Volgens de Jerusalem Post steunt Iran de Palestijnse terreurorganisatie Hezbollah jaarlijks met 830 miljoen dollar en de andere Palestijnse terreurorganisatie Hamas met 60 tot 70 miljoen dollar. Ook pompt Iran honderden miljoenen dollars in de opbouw van zijn troepen in Syrië en Irak.
Het is zeer terecht dat Israel waarschuwt tegen de groeiende dreiging van Iran. Deze week liet Israel aan Amerika weten niet te zullen aarzelen opnieuw in te grijpen als Iraanse, Syrische of Palestijnse troepen rode grenzen in Syrië overschrijden en te bedreigend worden voor Israel.

Bijzondere vondst door Israëlische reddingswerkers

Wanneer er ergens een natuurramp plaatsvindt, behoren Israëlische reddingswerkers vaak bij de eerste hulpverleners. Zo ook in Houston en nu weer in Florida. Bij hun reddingswerk in Houston deden Israëlische hulpverleners een bijzondere ontdekking.

Het Israëlische team hielp in Houston de Joodse en de christelijke gemeenschap. Ze werkten samen met ds. Keenan van de Gulf Meadows Church om leden van de gemeente te helpen. Ongeveer een week nadat de orkaan over Houston raasde, kon Adrian, één van de kerkleden, weer terug naar zijn eigen huis. Omdat dat ernstig beschadigd was en grotendeels onder water had gestaan, gingen Israëlische vrijwilligers met hem mee om te helpen bij de schoonmaak van het huis. Daarbij deden ze een heel bijzondere ontdekking. Alles in het huis had ernstige schade, ook bijna al zijn boeken. Behalve een aantal Joodse boeken met Hebreeuwse/Engelse teksten en enkele Bijbels. Deze boeken waren helemaal droog gebleven en hadden geen enkele schade.

Adrian en de reddingswerkers beschouwen dit als een wonder. Adrian verdiept zich momenteel namelijk in Israel en het Joodse volk en daar gebruikt hij deze boeken voor. Hij zet zich in om de relatie tussen Joodse en christelijke gemeenschappen in Houston te verbeteren. (Bron: Breaking Israel News)

Veel bijen in Israel

Terwijl allerlei studies laten zien dat honingbijen sterven in Amerika en Europa, floreren ze in Israel. Zie je hier misschien al wel een vervulling van Bijbelse woorden dat Israel een land vloeiende van melk en honing zou zijn (Exodus 3:8, 17) en dat de woestijn zal bloeien als een roos (Jesaja 35:1). Zonder bijen kan Israel niet bloeien en kan het land niet vloeien van melk en honing.

De Israëlische imker Yael Farbstein vindt het zeer opmerkelijk dat de bijenstand in Israel floreert en ziet er vervulling van Bijbelse profetie in. ‘Onze verlossing is aanstaande.’ Farbsteins imkerij in Kedumim is al twee keer overvallen door Palestijnen, waarbij duizenden honingbijen werden gedood, apparatuur werd gestolen en honing werd vernietigd.
Maar die konden de droom van Farbstein niet vernietigen. Christen-zionisten van over de hele wereld kwamen in actie en zamelden geld in, zodat de ‘honingboerderij’ weer kon worden hersteld. (Bron: BreakingIsraelNews)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

1 reactieop"Update Midden-Oosten: Iran financiert Palestijnse terroristen, bijzondere vondst Israelische hulpwerkers, en meer"

  1. Bemoedigend.

    Avinu Malkenu is trouw, genadig en barmhartig.
    Hij sluimert niet noch slaapt Hij en Hij zal Israel verlossen

    Shalom

Geef een reactie