Update Midden-Oosten: ‘Joden, vertrek uit Spanje, ga naar Israel’

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week uit het Midden-Oosten, door Dirk van Genderen.

2000 kinderen gered in elf jaar

De Israëlische organisatie Be’ad Chaim zet zich met Operatie Mozes in om zoveel mogelijk ongeboren kinderen te redden van een abortus. Sinds 2006 konden al meer dan 2000 kinderen worden gered. Zwangere vrouwen die een abortus overwegen, krijgen een jaar lang praktische hulp aangeboden als ze hun kindje niet laten aborteren. Denk hierbij aan luiers, bedjes, kleertjes en kinderwagens. En God voorziet in de financiën, getuigt Be’ad Chaim. Wat een wonder!
De eerste ‘Operatie Mozes baby’ heette Michaella. Via een sms’je kwam haar moeder – alleenstaand en geïmmigreerd uit Zuid-Afrika – in contact met Be’ad Chaim. Ze schreef dat ze haar ongeboren kindje als een geschenk van God was, maar dat ze niet in staat was voor haar te zorgen. Op dit moment heeft Be’ad Chaim de zorg voor 500 moeders en hun baby’s. (Bron: Kehila News)

Dreiging Iran

Het zou mij niet verbazen als Israel binnen afzienbare tijd in actie komt om de opbouw van Iraanse troepen in Syrië richting de noordgrens van Israel te stoppen. Zowel premier Netanyahu als minister Lieberman van Defensie geven aan dat het moment naderbij komt dat Israel in actie zal komen.
Iran is bezig met de opbouw van een aanzienlijke strijdmacht in Syrië. Liberman stelt: ‘Iran probeert via haar Revolutionaire Garde een nieuwe werkelijkheid rond ons te creëren met eigen lucht- en zeehavens in Syrië, met Sjiitische milities die duizenden huurlingen tellen en door de productie van nauwkeurige wapens in Libanon.’
De Iraanse strijdkracht in Syrië wordt momenteel geschat op 500 Iraanse soldaten, 5000 Hezbollah terroristen en duizenden guerrilla’s van Afghanistan, Pakistan en Irak.

De afgelopen week trachtte Netanyahu in Sochi aan de Zwarte Zee de Russische president Poetin te overtuigen van de ernst van de situatie. ‘Israel zal doen wat noodzakelijk is om zichzelf te verdedigen,’ aldus Netanyahu. Eerder deze week was een hoge Israëlische delegatie in Amerika om steun te zoeken voor het standpunt van Israel dat de groeiende aanwezigheid van Iran in Syrië onacceptabel is. Helaas bleef Amerikaanse steun voor Israel uit. (Bron: World News Staff)

Hoofdrabbi Barcelona: ‘Joden, vertrek uit Spanje, ga naar Israel’

Na de terreuraanslag in het Spaanse Barcelona, waarbij veertien mensen werden gedood, vroeg de Jewish Telegraphic Agency (JTA) aan hoofdrabbi Meir Bar-Hen van Barcelona hoe hij denkt over de toekomst van de Joden in Spanje.
Het is buitengewoon opmerkelijk dat hij Spaanse Joden het advies geeft om naar Israel te gaan, omdat Europese Joodse leiders altijd zeer terughoudend zijn als het hierover gaat. Toen de Israëlische premier Netanyahu in januari 2015, na een aanval op een Joodse supermarkt in Parijs, Joden aanspoorde om Europa te verlaten en naar Israel te gaan, kreeg hij nog fors tegengas van veel Europese Joodse leiders.

Nu zegt Meir Bar-Hen: ‘Joden zijn hier niet permanent. Ik moedig hen aan land te kopen in Israel. Deze plaats is verloren, Europa is verloren.’
Bar-Hen refereerde niet allereerst aan de terroristische aanval in Barcelona, maar aan het feit dat Spanje het gevaar van het moslim-fanatisme niet herkent.
Als voorbeeld noemde hij de zaak van Leila Khaled, de Palestijnse terrorist die was veroordeeld voor het kapen van vliegtuigen in 1969 en 1970. Nu mocht hij enkele maanden geleden deelnemen aan een boekfair in Barcelona, waar hij sprak bij de presentatie van het boek ‘Leila Khaled: Icon of Palestinian Liberation’ van Sarah Irving. Een paar maanden eerder steunde de stad Barcelona al de BDS-beweging, die oproept tot een volledige boycot van Israel. (Bron: Israel Today)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: ‘Joden, vertrek uit Spanje, ga naar Israel’"

Geef een reactie