Update Midden-Oosten: ontslag na belediging Jezus, 60.000 bij Loofhuttenmars, Hezbollah infiltreert in Europa en meer

Rembrandt

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week uit het Midden-Oosten, geselecteerd door Dirk van Genderen.

Jeruzalem ontslaat beveiliger nadat hij Jezus had beledigd

Toeristengids Eran Tzidkiyahu plaatste een bericht op Facebook dat hij over het Safraplein liep, voor het gemeentehuis van Jeruzalem, waar hij zag dat een bewaker met typex de naam Jezus probeerde weg te lakken op een gedenkplaat. ‘Wat u zojuist deed, is een haatmisdrijf en een daad van vandalisme,’ zei Tzidkiyahu tegen de bewaker. ‘Ik geef je de kans deze plaat nu weer schoon te maken, in mijn aanwezigheid. Dan zal ik het vergeten, anders ga ik naar de autoriteiten.’
De bewaker reageerde agressief. Daarop riep Tzidkiyahu de politie erbij. Nadat de bewaker door de twee agenten – een Joodse en een Arabische – werd berispt, beloofde hij de gedenkplaat weer schoon te maken.
Toen gemeenteambtenaren de tekst van Tzidkiyahu op Facebook lazen, werd er alsnog een onderzoek ingesteld. De conclusie luidde dat de bewaker op onwaardige wijze was omgegaan met de naam van Jezus, waarna hij werd ontslagen. (Bron: Israel Today)

Jeruzalem Mars trekt 60.000 deelnemers uit 80 landen


Feestelijke mars door Jeruzalem.

Agelopen week liepen ongeveer 60.000 deelnemers uit 80 landen mee in de Jeruzalem Mars. Deze mars vindt jaarlijks plaats in de week van het Loofhuttenfeest. Dit jaar stond de mars in het teken van de 50e verjaardag van de hereniging van Jeruzalem, in 1967, tijdens de Zesdaagse Oorlog. Ook duizenden Israëliërs liepen mee in de mars, onder wie militairen en politieagenten.
Een deelnemer uit Amerika stelde: ‘Ik ben gekomen omdat ik van Israel houd. Dit is mijn twintigste reis naar Israel.’ (Bron: Israel Today)

IS-trainingskamp vlakbij Israëlische grens

Verscheidene IS-commandanten, die onlangs werden verdreven uit Irak en Noord-Syrië, zijn een IS-trainingskamp begonnen in Zuid-Syrië, vlakbij de grens met Israel. Inmiddels worden er al 300 terroristen getraind. (Bron: Times of Israel)

Hezbollah-terroristen komen als vluchtelingen Duitsland binnen

Volgens informatie van Duitse inlichtingendiensten komen steeds meer sjiitische terroristen, verbonden aan Hezbollah, als vluchteling Duitsland binnen.
In het rapport, waarop de Jerusalem Post zich baseert, gaat het over de Duitse deelstaat Reinland-Westfalen. Er wordt gesteld dat het Imam-Mahdi Centrum in Munster een ontmoetingsplaats voor Hezbollah-leden is. Hezbollah zou ook actief zijn in Essen, Dortmund en Bad Oeynhausen. (Bron: Jerusalem Post)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: ontslag na belediging Jezus, 60.000 bij Loofhuttenmars, Hezbollah infiltreert in Europa en meer"

Geef een reactie