Update Midden-Oosten: Palestijns nepnieuws, 300.000 dollar voor terroristen en honderden immigranten uit Amerika en Canada feestelijk ontvangen op Ben Goerion

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in het Midden-Oosten.

Palestijns nepnieuws 

Vorige week was er het bericht dat bij Israëlische vergeldingsaanvallen op Gaza na eerdere raketbeschietingen door Hamas vanuit Gaza op Israel een zwangere Palestijnse vrouw en haar jonge dochtertje waren omgekomen. Ik wees hierop in de vorige Nieuwsbrief. Na onderzoek door israellycool.com blijkt dat het bericht over de gedode vrouw en haar dochtertje fake is. Nepnieuws.

Het meisje op de foto, waarbij werd vermeld dat het de tweejarige Bayan abu Khamash was, blijkt een Amerikaanse meisje te zijn, dat levend en wel is. De foto werd op Twitter gezet door een Palestijnse supporter in Egypte, die de foto van Instagram had ‘gestolen’.

Het meisje heet in werkelijkheid Elle Lively McBroom, en is de dochter van de Instagram-ster Austin McBroom, die maar liefs 4,8 miljoen volgers heeft en vlogs post over haar familie. De gestolen foto werd gemaakt op Elle’s tweede verjaardag. (Bron: United with Israel)

Bijna 300.000 dollar voor moordenaars

Op 9 augustus 2001 stapte een zelfmoordterrorist de Sbarro Pizzeria binnen in Jeruzalem, waar hij zijn bomgordel tot ontploffing bracht. Er vielen 15 doden, onder wie 7 kinderen; 130 mensen raakten gewond.
De familie van de omgekomen Palestijnse terrorist ontving 50.000 dollar van de Palestijnse Autoriteit, als vergoeding, als geschenk. De terrorist die de aanval plande, Ahlam Tamimi, ontving maar liefst bijna 53.000 dollar. Abdallah Barghouti, de maker van de bomgordel, ontving zelfs 191.000 dollar van de Palestijnse Autoriteit. Werkelijk bizar! (Bron: Palestinian Media Watch/Jerusalem Post)

‘Gezegend hij die in Israel komt’

Afgelopen woensdag landde op luchthaven Ben Goerion weer een El Al vliegtuig met 239 immigranten uit Amerika en Canada. Het toestel was gecharterd door de organisatie Nefesh B’Nefesh, die sinds 2002 al heeft geholpen om meer dan 50.000 immigranten naar Israel te brengen.
De ontvangst van een vliegtuig met nieuwe immigranten is altijd weer een bijzonder moment. ‘Baruch Haba beYisrael’: ‘Gezegend hij die in Israel komt’. (Bron: Israel Today)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: Palestijns nepnieuws, 300.000 dollar voor terroristen en honderden immigranten uit Amerika en Canada feestelijk ontvangen op Ben Goerion"

Geef een reactie