Ook Yonatan Razel in oktober naar Nederland

Foto: Levi Zoutendijk

NIJKERK | De bekende Joodse zanger en muzikant Yonatan Razel uit Israël komt samen met zijn band in oktober voor drie concerten naar Nederland.

Yonatan Razel geldt als één van de meest veelzijdige Joodse muzikanten ter wereld, aldus stichting Christenen voor Israel, die de zanger naar Nederland haalt. ‘Hij kreeg vooral bekendheid door zijn compositie van Vehi She’amda, een eeuwenoud Joods gebed dat Yonatan op sublieme wijze op muziek zette’, meldt de stichting op de website, waar ook alvast kaarten zijn te bestellen.

De orthodox-joodse Yonatan Razel werd geboren in New York, maar heeft Nederlandse roots. De muzikant uit Jeruzalem komt van een Levitische familie, de oorspronkelijke afstammelingen van de dienaars in de tempel. “Mijn dag bestaat uit leren van de Thora, het grootbrengen van een groot gezin – God zij dank – en concerten geven in Israel en over heel de wereld”, zegt hij in bovenstaande welkomstvideo.

Tijdens zijn diensttijd in Israël speelde en componeerde Razel in de Tzahal-band. Sindsdien groeide zijn bekendheid als zanger, pianist, cellist, gitarist, componist èn dirigent en behoort hij vandaag tot de top van de religieuze muziek in Israël. Christenen voor Israel ziet de drie benefietconcerten die Yonatan Razel in Nederland geeft ‘een bijzondere gebeurtenis in het bruggen bouwen tussen joden en christenen’.

Tijdens de avonden wordt er gecollecteerd voor een organisatie die Razel een warm hart toedraagt: Aleh, de Israëlische hulporganisatie in Jeruzalem en de Negev voor mensen met een meervoudige beperking.

Kaartjes kosten €12,50 p.p. Elk concert begint om 19.30 uur, de zaal gaat open vanaf 18.45 uur:

  • 8 oktober: Amersfoort – Theater Flint, Coninckstraat 60

  • 9 oktober: Schiedam – Theater aan de Schie, Stadserf 1

  • 10 oktober: Assen – Theater DNK, Weiersstraat 1

Vorige week werd bekend dat ook de Israelische zangeres Sarah Liberman naar Nederland komt. Zij geeft concerten op 5, 6 en 7 oktober.

Wees de eerste die reageert op "Ook Yonatan Razel in oktober naar Nederland"

Geef een reactie