Update Midden-Oosten: update voorganger Eddie Santoro, spectaculaire actie Mossad, Israëlisch plan om buitenposten op Westbank te legaliseren, en meer

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in het Midden-Oosten.

Update messiasbelijdende voorganger Eddie Santoro

Enkele weken geleden vroeg ik uw gebed voor de zeer ernstige en levensbedreigende operatie die de Messiasbelijdende voorganger Eddie Santoro moest ondergaan. Hij schrijft het volgende:
‘Ik voel mij zeer gezegend. Ik ben inmiddels thuis om verder te herstellen. Uw gebeden voor mij en al uw bemoedigingen zijn het beste medicijn.
De afgelopen week waren we bij de oncoloog en hij liet op de MRI-scan van na de operatie zien dat er nog een klein stuk van de tumor in mijn hersenen zit, dat bij een volgende operatie moet worden verwijderd. Er is werkelijk een wonder van God nodig om dit te overleven. We danken de Heere dat Hij ons hoop geeft en de toekomst is in Zijn handen. Wat er ook gebeurt, we zijn nooit verloren. Amen en amen!’

‘Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, dan besef ik dat wij de gebeurtenissen nooit volledig kunnen doorgronden. De afgelopen weken heb ik toch wel ervaren dat de satan ons aanvalt. Dat helpt mij om te beseffen hoe waardevol we zijn in de ogen van de Heere, dat Hij mij heeft gebruikt en ik geloof ook nog wil gebruiken vandaag en in de toekomst.

We vinden onze hoop, kracht en moed in God en in Zijn Woord. Ik laat mij niet het zwijgen opleggen, maar zal de werken van de Heere blijven verkondigen. Hij is goed. Zijn Woord is de waarheid en de onbegrensde kracht van God is geen partij voor de begrensde macht van de vijand. Satan wil ons de mond snoeren, maar als we ons verheugen in Gods Woord en in Zijn beloften, zullen we overwinnen.’ (Bron: Zion’s Glory Update)

Spectaculaire actie Mossad

In een spectaculaire actie wist de Mossad, de Israëlische geheime dienst, een enorme schat aan informatie uit Iran naar Israel te smokkelen. Die zeer grote hoeveelheid zeer geheim materiaal, dat momenteel nog steeds wordt onderzocht en vertaald, toont duidelijk aan dat het Iraanse nucleaire programma gewoon door is gegaan na de deal die het land enkele jaren geleden sloot met de wereldleiders. In een ingelaste tv-uitzending toonde de Israëlische premier Netanyahu kopieën van de informatie die werd buitgemaakt.


De Israëlische premier Netanyahu toont kopieën van het materiaal dat de Mossad heeft buitgemaakt in Iran. Foto: (Amos Ben-Gershom/GPO).

De reactie van de wereld was voorspelbaar. Amerika stelt zich voluit op achter Israel en ziet Iran als de grootste bedreiging voor de wereldvrede. De kans is zeker aanwezig dat president Trump het akkoord met Iran komende week opzegt. Europa reageert totaal anders en zegt geen of nauwelijks nieuwe informatie te hebben gehoord. Europa benadrukt juist het belang van het bestaande akkoord met Iran, als de mogelijkheid om invloed op Iran uit te oefenen.

Ondertussen heeft Iran in Syrië de afgelopen maanden een legermacht van 80.000 manschappen geformeerd en vormt daarmee een ernstige bedreiging voor Israel. Dat geldt zeker ook voor de door Iran ondersteunde Palestijnse terreurmacht Hezbollah.

Israel is paraat voor het geval Iran of Hezbollah een aanval op Israel uitvoert. Maar Israel staat ook paraat om een vernietigende aanval op de nucleaire locaties in Iran uit te voeren.

Israëlisch plan om buitenposten op Westbank te legaliseren

Volgens de Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman is een versterking van de nederzettingen en buitenposten in Judea en Samaria belangrijk voor de veiligheid van het land. Het zou gaan om in totaal ongeveer honderd buitenposten/nederzettingen, die nu nog illegaal zijn. Ze zullen worden gelegaliseerd of worden ondergebracht bij al erkende nederzettingen. (Bron: Jerusalem Post)

‘Nieuwe vredesplan van Trump eist dat Israel delen van Jeruzalem afstaat aan Palestijnen’

In een nieuw vredesplan van de Amerikaanse president Trump wordt van Israel geëist vier Arabische buurten van Jeruzalem af te staan aan de Palestijnen. Die wijken zouden dan de hoofdstad moeten worden van de nieuwe Palestijnse staat. Althans, dat meldt de Israëlische krant Ma’ariv. Amerika ontkent het bericht. Het zou om de Arabische buitenwijken Isawiya, Shuafat, Jebl Mukabar en Abu Dis van Jeruzalem gaan. Ook zou een groot deel van de Oude Stad onder internationaal bestuur moeten komen, wat voor Israel totaal onacceptabel is.

Ik hoop en bid dat er nooit een zelfstandige Palestijnse staat zal komen op grondgebied dat God aan Israel heeft gegeven. Deze week werd bekend dat Egypte eerder een deel van de Sinaïwoestijn heeft aangeboden voor een Palestijnse staat, wat de Palestijnen hebben geweigerd. Momenteel circuleert er ook een plan om een Palestijnse staat te vestigen in Jordanië. Dat lijkt mij een heel goed plan!

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: update voorganger Eddie Santoro, spectaculaire actie Mossad, Israëlisch plan om buitenposten op Westbank te legaliseren, en meer"

Geef een reactie