Vertilt de wereld zich aan Jeruzalem?

Foto: Levi Zoutendijk

LEEUWARDEN | Markeert het uitroepen van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël een belangrijk punt in de heilsgeschiedenis?

‘Jeruzalem zal een zware steen worden waaraan alle volkeren op aarde zich zullen vertillen (Zach. 12)’, schrijft predikant Alfons van Vliet in het Reformatorisch Dagblad.

Van Vliet wijst op een recent aangenomen Israël-resolutie van de Verenigde Naties. ‘Op 29 november, nota bene op de dag af zeventig jaar nadat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besloot om het Joodse volk weer een eigen staat te geven, stemden op diezelfde Algemene Vergadering 151 landen in met een resolutie waarin wordt vastgesteld dat „elk handelen van Israël om zijn wetten, rechtsbevoegdheid en bestuur op te leggen aan de Heilige Stad Jeruzalem illegaal zijn, en daarom zonder meer ongeldig en van generlei waarde.”’

‘In Psalm 2 lezen we dat God soms lacht en spot met de regeringen van de wereld. Het wereldwijd bekritiseerde besluit van Trump kan niet anders dan in dit licht worden gezien. Het is Gods reactie op de volkeren die zich tegen Jeruzalem en het Joodse volk keren. Zei de apostel Paulus het al niet dat God juist werkt door wat dwaas is en door dwazen heen om te beschamen wat wijs is?’, vervolgt Van Vliet, predikant van de protestantse gemeente in Leeuwarden.

Lees hier het hele verhaal. 

Geef een reactie