Video: Profetieën in vervulling op bergen van Samaria

Shira Lavie uit de nederzetting Har Bracha. Beeld: IsraelCNN

HAR BRACHA | “De Arabieren vonden het niet fijn toen we hier kwamen. Ze schoten op ons, gooiden bommen en staken brand”, zegt Shira Lavie uit de Israëlische nederzetting Har Bracha op de Westelijke Jordaanoever. 

“Maar langzaam zagen ze in dat we van het land hielden, dat we serieus zijn. Nu is het stil”, vervolgt Shira. Samen met haar Nir beheert ze sinds 2004 een wijngaard. Inmiddels levert het stel jaarlijks tienduizend flessen koosjere wijn uit het Bijbelse hartland Samaria.

Het orthodox-joodse koppel, geïnterviewd door het videoplatform IsraelCNN, heeft zes kinderen. “We voeden onze kinderen op volgens de Bijbel en vertellen hun om iedereen te respecteren en lief te hebben. Jood of geen Jood, we leren ze niemand te haten”, aldus Shira. “Als Palestijnse kinderen naar die van mij komen, praten ze met elkaar.”

Jeremia 31:4-5: Weder opbouwen zal Ik u, zodat gij gebouwd wordt, jonkvrouw Israëls. Opnieuw zult gij u tooien met tamboerijnen en uittrekken in vrolijke reidans; gij zult weer wijngaarden planten op de bergen van Samaria, en wie ze planten, zullen ook de vrucht genieten.

1 reactieop"Video: Profetieën in vervulling op bergen van Samaria"

  1. Helemaal mee eens

Geef een reactie