Voetballer met een zachte g

Een van Paul Pintus' (l) hobby's: liften.

Het allereerste MessiaNieuws voetbaltoernooi gaat zondag in Ede van start. Wie doen er allemaal mee en wat drijft hen?

De 26-jarige Paul Pintus is een rasechte Limburger, verzeild geraakt in Amersfoort, waar hij met zijn broertje woont. “Mijn hobby’s zijn handbal, wielrennen, voetbal en liften”, aldus de goedlachse Pintus. “In september ga ik verder om mijn pabo-opleiding af te ronden aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE).”

Pintus speelt zondag bij het voetbalteam van Geloofshelden – een christelijke stichting die elke zomer sportkampen organiseert voor tieners.

Wat heb jij met Israël?
“Tijdens mijn studietijd aan de CHE ben ik voor een minor [keuzevak] drie weken op studiereis geweest naar Israël. Dat was bijzonder om mee te maken. Het was mooi om in het land te zijn waar Jezus ook liep; de Bijbel en de plaatjes in je hoofd komen daar meer tot leven. Ik geloof daarom dat het super verrijkend is om als christen een keer naar Israël te gaan.”

Wat was het gekste dat je in Israël hebt meegemaakt?
“Dat was in een orthodox-joodse wijk waar iedereen met pijpekrullen liep en de wijk heel verouderd was. Ook waren de muren op veel plekken met allerlei reclame beplakt – heel veel propaganda om bijvoorbeeld zedig gekleed op straat te gaan.”

Ook meedoen met het MessiaNieuws veldvoetbaltoernooi deze zondag? Geef je snel op.

1 reactieop"Voetballer met een zachte g"

  1. “Ook waren de muren op veel plekken met allerlei reclame beplakt – heel veel propaganda om bijvoorbeeld zedig gekleed op straat te gaan.”

    Wow, inderdaad heel maf zeg!

Geef een reactie