Wonderen in stad van de 21 door IS onthoofde Egyptische christenen 

Foto: Levi Zoutendijk

U herinnert zich wellicht nog die beelden uit 2015 van 21 Egyptische Koptische christenen in oranje overalls die op de kust van Libië door terroristen van Islamitische Staat (IS) werden onthoofd. Dat gebeurde op 15 februari, deze week precies vier jaar geleden.

Nu komen er berichten uit El-Aour, de plaats waar twintig van hen woonden, dat daar sindsdien opmerkelijke wonderen gebeuren. Het is alsof God duidelijk maakt dat Hij machtiger is dan de satan. De Duitse schrijver Martin Mosebach was zo geraakt door de berichten die hij hierover las, dat hij besloot erheen te gaan om de wonderen te onderzoeken en er een boek over te schrijven.

‘De gemeenten daar zijn goed opgeleid en hebben veel kennis van het geloof,’ stelt Mosebach. ‘Voor de Kopten zijn wonderen belangrijk. In de stad El-Aour spreekt iedereen erover. Ik hoorde verhalen over kinderen, die uit het raam vielen en het wonderlijk hebben overleefd, over genezingen van ernstige ziekten, over een onvruchtbare vrouw die toch een kind kreeg.’

 

Dit bericht verscheen voor ht eerst in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Wees de eerste die reageert op "Wonderen in stad van de 21 door IS onthoofde Egyptische christenen "

Geef een reactie