Zomervakantie voor Arabische en Joodse kinderen

Foto: Levi Zoutendijk

Israël wordt vaak afgeschilderd als een land van een en al conflict, waar je voortdurend op je hoede moet zijn voor bommen en raketten. Nou, het leven is er gewoner en rustiger dan u denkt. Ook de kinderen leven hier in werkelijkheid een vrij normaal leven.

Mensen zullen verbaasd zijn als ze zien, dat zowel Israëlisch-Joodse als Palestijns-Arabische kinderen vrijwel hetzelfde doen als kinderen overal elders in deze tijd van het jaar: genieten van hun zomervakantie. Hier ziet u enkele foto’s van kinderen die zich vermaken in het centrum van Jeruzalem en in Gaza.

Plezier in de zon. Straatartiesten vermaken Israëlische kinderen in het centrum van Jeruzalem. (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Iedereen is welkom! De Ben Yehoedastraat in het centrum van Jeruzalem is ook populair bij bezoekers uit de hele wereld. (Foto: Hadas Parush/Flash90)

In Gaza is het leuk om kinderen te zien die tijd hebben om te genieten in een lokale speeltuin tijdens het moslimfeest van Eid Al Adha, aan het einde van de jaarlijkse bedevaart naar Mekka.

Springen van vreugde. Kinderen in de Gazastrook springen op een enorme trampoline. (Foto: Hassan Jedi/Flash90).

De gelukkigste plek op aarde? Nou, het is geen Disneyland, maar Gaza heeft wel pretparken. (Foto: Hassan Jedi/Flash90).

Bron: http://www.israeltoday.nl

Wees de eerste die reageert op "Zomervakantie voor Arabische en Joodse kinderen"

Geef een reactie