Israel laat Ilhan Omar en Rashida Tlaib definitief niet toe

Foto: Levi Zoutendijk

Premier Benjamin Netanyahu legt zijn besluit uit om Amerikaanse congresvrouwen Ilhan Omar en Rashida Tlaib de toegang tot Israël te verbieden.

“Er is geen land op aarde dat Amerika en het Amerikaanse Congres meer respecteert dan de staat Israël,” zegt de premier in een verklaring.

“Israël staat open voor alle critici en elke kritiek, met één uitzondering: de wet in Israël die de toegang verbiedt aan mensen die bellen en pleiten voor boycot van het land, net als in andere democratieën die de toegang verbieden voor degenen die volgens hen zullen doen schade toebrengen aan hun natie.

“Enkele dagen geleden ontvingen we hun reisschema, dat duidelijk maakte dat ze een bezoek gepland hadden met als enige doel het ondersteunen van boycots en het ontkennen van de legitimiteit van Israël.”

“Ze noemden bijvoorbeeld hun bestemming” Palestina “en niet” Israël “, en in tegenstelling tot alle Democratische en Republikeinse congresleden in het verleden, zochten ze geen enkele ontmoeting met een Israëlische functionaris, of het nu regering of oppositie was.”Minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri zegt in een officiële verklaring ” “De beslissing werd genomen met instemming van premier Benjamin Netanyahu, minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz en minister van Strategische Zaken Gilad Erdan,”. “De beslissing werd genomen nadat we zagen dat ze voorstanders waren van boycot wiens toegang volgens de wet moest worden geweigerd.

“Dit zijn mensen die het meest centrale toneel gebruiken voor het ondersteunen van BDS-organisaties die oproepen tot boycots van Israël”, gaat de verklaring verder. “De staat Israël respecteert het Amerikaanse congres, als onderdeel van de hechte alliantie tussen de landen, maar het is ondenkbaar dat toegang zou worden verleend aan degenen die zelfs tijdens hun bezoek de staat Israël willen schaden.

“Minister Deri benadrukte dat als een verzoek wordt ingediend namens mevrouw Tlaib om haar familieleden om humanitaire redenen te ontmoeten, onder voorbehoud van noodzakelijke toezeggingen, hij dat zou overwegen.”

De Israelische deputy minister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Hotovely, heeft zojuist bevestigd dat de Democratische Congress leden Ilhan Omar en Rashida Tlaib Israel niet inkomen.

“We hebben besloten dat we beide Congress leden niet zullen toelaten in Israel. We zullen niemand toelaten ​​die ons bestaansrecht in de wereld ontkent. In principe is dit een zeer juiste beslissing”, zei ze.

Eerder verschenen er in de Israelische media onbevestigde berichten hierover.

Minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz zei dat hij het verbod steunt ” vanwege hun overduidelijke steun voor de boycot van de staat Israël, terrorisme tegen Israël en het minimaliseren van de Holocaust “.

“Bovendien is het geplande bezoek dat ze hebben voorbereid volledig gericht op provocatie en aanzetten tdgen de staat Israël, en niet om de activiteiten van de staat Israël te bestuderen, “zei hij.” Een zichzelf respecterende staat staat niet toe dat degenen die zijn bestaan ondermijnen haar grenzen ovetkomen, aldus Katz. “

Eerder op donderdag had Yair Lapid van Blue & White stevige kritiek op het besluit en zei dat premier Benjamin Netanyahu weet dat het besluit een vergissing is. “Hij houdt zich bezig met interne politiek in plaats van wat goed is voor de staat Israël. Het zal een crisis veroorzaken met de Democratische Partij.”

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   15-08-2019
Auteur:   Joop Soedan
Website: https://www.joods.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Israel laat Ilhan Omar en Rashida Tlaib definitief niet toe"

Geef een reactie