‘Messiaanse Joden? Alle Joden zijn messiaans’

Shlomo Hizak beschermde als soldaat de eerste Israëlische premier David Ben Goerion. (Archieffoto)

DOORN | Joden die in Jezus geloven, worden onterecht bestempeld als ‘messiaanse’ of ‘messiasbelijdende’ Joden. Alle religieuze Joden geloven namelijk in de Messias. 

Dat betoogde de Israëliër Shlomo Hizak zaterdag op een conferentie van het Jeruzalem Bijbel Centrum, dat zich richt op de relatie tussen Joden en christenen en het verspreiden van de Bijbel, schrijft het Reformatorisch Dagblad in een verslag.

Hizak, oprichter van het centrum en zelf een ‘messiaans-joodse’ bijbelleraar, sprak over de joodse wortels van het christendom. “Volgens de Joodse kalender is deze zaterdag ook de eerste dag van een nieuwe maand. Deze maand is de laatste maand van het jaar, en daarom staat deze maand als afsluiting van het jaar in het teken van verzoening en vergeving. In de Joodse traditie staat de vergeving tussen mensen niet los van de vergeving van Gods kant. Datzelfde leert Jezus in de Bergrede, en daaruit blijkt hoezeer Hij in de Joodse traditie stond. Wie Jezus Christus heeft ontmoet, heeft ook een Jood ontmoet”, zei de uit Jeruzalem afkomstige Hizak.

Ook de Amerikaanse voorganger Harold Maxey en SGP-Europarlementslid Bas Belder hielden een lezing ter afsluiting van de week, waarin de circa tachtig bezoekers op excursie langs allerlei joodse plekken in Nederland gingen. Belder hekelde het antisemitisme dat weer steeds meer grond lijkt te vinden in Europa. Theodor Herzl (1860-1904), de grondlegger van de huidige Joodse staat, had gelijk met zijn uitspraak dat Joden ondanks hun poging te integreren nooit geaccepteerd zullen worden, zei hij.

Wees de eerste die reageert op "‘Messiaanse Joden? Alle Joden zijn messiaans’"

Geef een reactie