Actie om spullen in te zamelen voor messiaanse gemeenschap Portugal (update)

Hendrik-Teun van Faassen zamelt spullen in om naar de gemeenschap in Portugal te brengen.

TERWOLDE/FIGUEIRO DOS VINHOS Vrienden van de getroffen messiaanse gemeenschap in Portugal zamelen deze week spullen in om per bus te vervoeren.

Iedereen die daar iets in kan betekenen, kan via h_teus@hotmail.com contact opnemen met Hendrik-Teun van Faassen uit het Gelderse Terwolde. Hij hoopt begin volgende week naar Portugal te rijden. “Tot die tijd zijn ze voornamelijk puin aan het ruimen. Er zijn een hoop kleren nodig, vooral voor de kinderen. En alles wat hen verder kan helpen, zoals gereedschap.” Ook is de gemeenschap begonnen met praktische herstelwerkzaamheden, om bijvoorbeeld weer van water te zijn voorzien.

De groep telt zo’n 15 kinderen. Kleding is dus welkom. Een van de vrouwen, Wilma Mulder uit Voorthuizen, is al meer dan een half jaar zwanger. Zij kan nog goed wat extra ruime kleding gebruiken. Daarnaast zijn pannen, kruiden, grote messen, een wasbak, schalen en ‘iets om koffie van te maken’ erg welkom, laat een van hen in een bericht weten.

In overleg kunnen spullen thuis worden opgehaald, of bij Van Faassen in Terwolde worden afgeleverd. De actie heeft inmiddels al een wasmachine en een grote tent opgeleverd. Dat wordt waarschijnlijk zondag of maandag naar Portugal meegenomen.

De verwoestende bosbranden hebben weinig overgelaten van de huizen en bezittingen van de messiaanse leefgemeenschap in het midden van Portugal.

UPDATE: Inmiddels is de laadruimte voor het vervoer naar Portugal behoorlijk volgelopen, aldus Van Faassen. Er kan daardoor verder weinig meer mee. Mogelijk volgt later deze zomer een tweede inzameling, afhankelijk van de hulp die nodig is. Bewoner Jasper Lengkeek laat vrijdag in een sms weten: ‘We hebben alles wat we nodig hebben. We zijn gesterkt in ons geloof.’

Meer informatie of het maken van afspraken via Hendrik-Teun van Faassen: h_teus@hotmail.com 

Crowdfundingsactie

De Tesjoeva-gemeente in Emmeloord, waar bewoner Jasper Lengkeek lid van is, zamelt geld in om aan de getroffen groep te doneren. Dat zal in eerste instantie worden besteed aan onderdak, kleding, voedsel en andere benodigdheden. Er is inmiddels al meer dan duizend euro opgehaald.

Giften zijn belasting aftrekbaar over te maken naar het rekeningnummer NL24 INGB 0007 4865 33 t.n.v. Stichting Tesjoeva-gemeente (ANBI), onder vermelding van ‘Portugal’. Het opgehaalde bedrag komt volledig ten goede aan de gemeenschap. Via MessiaNieuws.nl is de actie te volgen.

Geef een reactie